Gemeente Utrechtse Heuvelrug


Vrijwilligersbijeenkomst 2007

In het auditorium van het Cultuurhuis in Doorn vond woensdagavond de uitreiking plaats van Pluim op de Hoed en het Utrechtse Heuvelrug Compliment. Deze feestelijke bijeenkomst is de manier waarop de gemeente Utrechtse Heuvelrug al haar vrijwilligers en mantelzorgers eert die in hun vrije tijd actief zijn voor anderen.

Wethouder Elisabeth van Oostrum voerde het openingswoord. Zij signaleert een nieuwe en positieve ontwikkeling. Het bedrijfsleven reageert namelijk ook steeds positiever op het vrijwilligerswerk. Ofwel: ondernemers geven steeds vaker hun personeel de mogelijkheid om in de baas zn tijd vrijwilligerswerk te verrichten.

De wethouder sprak tijdens de bijeenkomst de hoop uit dat de circa negentig aanwezige vrijwilligers met elkaar in gesprek gingen. ,,Blijf niet in uw eigen groepje staan, maar mengt u zich tussen de andere mensen. Wissel ervaringen als vrijwilligers uit, daar kunt u van leren!

Pluim op de Hoed
Drie vrouwen waren genomineerd voor de 'Pluim op de Hoed'. Winnares werd Hester Kastelein uit Driebergen-Rijsenburg die vele vrijwilligersfuncties vervult. Mevrouw Kastelein komt ook vaak met nieuwe ideeën en neemt initiatieven die in het belang van de ouderen waardevol zijn.

De twee andere genomineerden waren: mevrouw B.I. van Essen-Roelofs, onder andere al 22 jaar lang voorzitter van de CPO in Overberg, en mevrouw Riet Koumans; onder andere al 22 jaar zeer actief als vrijwilligster bij Bartimeus.

Utrechts Heuvelrug Compliment
Ook voor de groepsprijs Utrechts Heuvelrug Compliment waren er drie genomineerden. De prijs hierbij ging naar Dwergpop. Dit is een organisatie in Driebergen-Rijsenburg die in het huidige jaar Dwergpop weer nieuw leven heeft ingeblazen en in een nieuw jasje gestoken.

Primair van Dwergpop is het doel het culturele aanbod van de gemeente Utrechtse Heuvelrug uit te breiden. Dit doen zij door een muzikaal festival neer te zetten dat uitnodigt om kennis te maken met andere culturele disciplines zoals theater, cabaret, dans en film.

Pink Panthers, de ploeg die zich belangeloos richt op de nieuwbouw bij de Driebergse Rugbyclub, en De Vrienden van het MRC- het Militair Revalidatie Centrum Aardenburg- waren ook genomineerd, maar moesten de hoogste eer aan Dwergpop laten.

Saskia Keller en Jonas Koperdraat namen namens Dwergpop de prijs in ontvangst.

(26 september, 20.20 uur).