Productschap Margarine


Home

14.08.2007

Studiedag Biobrandstoffen

Klimaatverandering, energieafhankelijkheid, CO2-uitstoot, beperkte voorraden minerale brandstoffen: Biobrandstoffen staan de laatste tijd om uiteenlopende redenen volop in de belangstelling. Om betrokkenen een beeld te schetsen van de gevolgen van de introductie van biobrandstoffen voor de Nederlandse oliën- en vettensector organiseert het Productschap Margarine, Vetten en Oliën (MVO) in nauwe samenwerking met FNV Bondgenoten en CNV Bedrijvenbond op donderdag 27 september 2007 de studiedag "Kansen en bedreigingen biobrandstoffen".

Op deze studiedag zullen sprekers ingaan op de mogelijkheden die door de komst van biobrandstoffen ontstaan, zoals innovatieve bedrijven, extra werkgelegenheid, minder uitstoot van broeikasgassen en de creatie van een nieuw afzetkanaal voor plantaardige en dierlijke oliën en vetten. Tevens wordt aandacht besteed aan de keerzijde van deze ontwikkelingen, zoals het risico op wereldwijd hogere voedselprijzen, het beslag op grote landbouwarealen, het kappen van tropisch oerwoud en het ontstaan van een nieuw subsidiestelsel. Ook wordt een blik gegund op het huidige onderzoek, de bundeling van initiatieven in Energy Valley en wat dit betekent voor de zgn. biobrandstoffen van de tweede generatie.

Deze studiedag is bedoeld voor FNV- en CNV-kaderleden. Indien er ruimte beschikbaar is, zijn ook andere belangstellende werknemers uit de oliën- en vettensector van harte welkom.

Voor uitnodiging, programma en aanmeldingsformulier, klik hier .

Print dit artikel