Vrije Universiteit Amsterdam

Persbericht

september 2007

's-Gravenzande | donderdag 27 september 2007

Tegenwoordigheid van Geest.

Op donderdag 27 september 2007 organiseert VU podium in samenwerking met de PKN gemeente in 's- Gravenzande een lezing over "de Geest van God" door Kees van der Kooi, hoogleraar aan de Faculteit der Godgeleerdheid (VU). Thema's die te maken hebben met de werking van de Geest staan in het middelpunt van de belangstelling. Zelfs in de politiek staan persoonlijke groei en godservaring op de agenda. De Geest van God staat nu immers voor zijn tegenwoordigheid en werking. De klemtoon valt niet langer op zijn verborgenheid of afwezigheid, maar op zijn tegenwoordigheid. Vandaar dat we in de kerk en in de theologie allerwegen de vraag zien opkomen naar de plaats van het werk van de Geest. Op deze avond zal een aantal van de vragen die hiermee verband houden de revue passeren: Waar werkt de Geest? In het persoonlijk leven of in de gemeenschap? Hoe maakt God zich door zijn Geest merkbaar? Wat is in dit verband de betekenis van charismatische vernieuwingsbewegingen?

Waar en wanneer?


Datum: donderdag 27 september
Tijd: 20.00 uur

Plaats: 's-Gravenzande, Uniekerk| Langestraat 181 Toegang: gratis

Informatie/aanmelden

VU podium, tel. (020) 598 9292 of via internet: www.vupodium.nl E-mail: vupodium@dienst.vu.nl

VU-podiumagenda
Wilt u op de hoogte blijven van het programma-aanbod van VU podium? Vraag dan de VU-podiumagenda aan. Hieraan zijn uiteraard geen kosten verbonden.

Noot voor de pers
Wilt u meer weten over deze activiteit of over VU podium in het algemeen, dan kunt u contact opnemen met Gert de Jager en Hanneke vonk tel. (020) 598 9292.

VU podium organiseert activiteiten rond wetenschap, samenleving en levensbeschouwing