Gemeente Capelle a/d IJssel

|                                                                              |
Persbericht datum:
18 september 2007
nummer:
079
|                                                                              |
Seniorenbeurs in Isala Theater en bibliotheek

Beursthema: Samenleven is samen doen

Op donderdag 27 september is van 10.00 tot 17.00 uur de - alweer derde - Seniorenbeurs in Capelle. Deze beurs, bedoeld voor 55-plussers, wordt gehouden in het Isala Theater en de bibliotheek aan het Stadsplein. Het programma van de beurs biedt een scala aan mogelijkheden voor met name senioren, maar ook jongeren vinden er zeker interessante zaken. Het beursbezoek is voor iedereen gratis en voor de eerste honderd bezoekers staat er ook nog eens gratis koffie met cake klaar.

Ruim dertig standhouders bieden uiteenlopende informatie over wonen, welzijn en zorg. Er zijn ook verschillende presentaties en debatten. Natuurlijk is er zeker ook veel ruimte ingericht voor de vrolijke noot met tal van optredens en activiteiten waar bezoekers aan mee kunnen doen. Het programma van de dag biedt in de bibliotheek en het theater tal van mogelijkheden als salsadansen, muzikale optredens, voorlezen voor kleintjes, theater, nordic walking en zelfs een workshop lachyoga.

Wijkbus
Tijdens de Seniorenbeurs staat naast het gemeentehuis de voorlichtingsbus van de RET met informatie over de OV-chipkaart. In het Isala Theater wordt 's middags van 13.00 tot 13.45 uur uitleg gegeven over deze nieuwe manier van betalen voor openbaar vervoer. Een ander onderwerp dat tijdens de Seniorenbeurs de nodige aandacht krijgt is de nieuwe buslijn 41 die vanaf 1 oktober door Capelle gaat rijden. Om het allemaal eens uit te proberen met deze nieuwe Lijn 41 worden er tijdens de beurs vanuit de gemeentelijke Wmo-stand gratis buskaartjes uitgedeeld.

Programma
Het uitgebreide programma van de Seniorenbeurs en een compleet overzicht van alle standhouders op de beurs is te vinden op de internetsite van de gemeente: www.capelleaandenijssel.nl. Voor meer informatie over de beurs kan ook telefonisch contact worden opgenomen met het gemeentelijke informatiecentrum via telefoonnummer 010 - 284 84 84.


Samenleven is samen doen' is het thema van deze Seniorenbeurs. Dit heeft van alles te maken met de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), die op 1 januari van dit jaar is ingevoerd. Doel van de Wmo is mensen zo lang mogelijk op een prettige wijze zelfstandig te laten wonen en te laten mee doen aan het leven van alledag. Maar niet iedereen is daartoe zelf voldoende in staat. Ouderdom, langdurige ziekte of een handicap kunnen invloed hebben op die zelfstandigheid. Omdat de overheid niet alles kan oplossen, vragen gemeenten meer inwoners zich in te zetten voor mensen die een helpende hand nodig hebben. Bijvoorbeeld door vrijwilligerswerk of mantelzorg. Of door actief te zijn in het wijk- en buurtwerk. Deze Seniorenbeurs biedt allerlei informatie en activiteiten over hoe Capellenaren een steentje kan bijdragen
---