Gemeente Wijk bij Duurstede

Officieel startsein BoodschappenPlusBus op donderdag 27 september

Op donderdag 27 september a.s. om 14.30 uur geeft Jan Burger, wethouder Zorg/Wmo van de gemeente Wijk bij Duurstede samen met Elisabeth van Oostrum, wethouder Zorg/Wmo van de gemeente Utrechtse Heuvelrug het officiële startsein voor de BoodschappenPlusBus.

De openingshandeling wordt verricht in Driebergen in het gebouw van de Stichting Welzijn Driebergen aan de Vijverlaan 10 in Driebergen. U bent van harte welkom! Na de openingshandeling vertrekt het gezelschap naar het gemeentehuis van Wijk bij Duurstede, waar de bijeenkomst wordt afgesloten.

Het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO) is met de welzijnsstichtingen in Driebergen en Wijk bij Duurstede overeengekomen om de BoodschappenPlusBus in te zetten in onze regio. Het betreft voorlopig een proef van een jaar. Het NFO stelt een personenbus met aanpassingen voor rolstoelgebruikers gratis ter beschikking. De bus kan maximaal 9 personen vervoeren, inclusief chauffeur en begeleider.

De BoodschappenPlusBus is een initiatief van het NFO, dat wordt uitgevoerd door de Stichting Welzijn Driebergen en de Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede. Met deze bus kunnen ouderen en mensen met een functiebeperking mee met diverse uitstapjes, maar ook naar de supermarkt om zelf boodschappen te doen of te gaan winkelen. De activiteit is kleinschalig en biedt persoonlijke begeleiding. Tegen een kleine vergoeding kunt u aan activiteiten deelnemen, wordt u van huis opgehaald en ook weer thuis gebracht. Maandelijks verschijnt er een nieuwsbrief, waarin de activiteiten worden aangeboden waarvoor u zich kunt aanmelden. Het gaat hierbij om uitjes naar bijvoorbeeld gezellige (week)markten, tuin- en winkelcentra, pannenkoekenrestaurants, musea, tentoonstellingen en mooie plekjes in ons land.

Reserveren of informatie?
Contactadres BoodschappenPlusBus: Stichting Welzijn Drieberen (SWD), Vijverlaan 10, 3971 HK Driebergen, tel. 523000, e-mail: info@swd-driebergen.nl.

De folder en de nieuwsbrief met daarin alle activiteiten en uitstapjes kunt u ook ophalen bij het gemeentehuis of de Stichting Welzijn Ouderen Wijk bij Duurstede.