Gemeente Winterswijk


Inloopavond over parkeren in Winterswijk

20 september 2007

Winterswijk - Op donderdag 27 september tussen 18.00 en 21.00 uur wordt in zalencentrum Wamelink (Wooldseweg 71) een inloopavond gehouden over het thema 'parkeren in het centrum van Winterswijk'. Het doel van de avond is vooral om van inwoners te horen hoe ze denken over de parkeerproblematiek en de oplossingsmogelijkheden. Daarnaast geven deskundigen uitleg over het onlangs gehouden parkeeronderzoek.

Wat kunnen inwoners verwachten?
Bij deze inloopavond gaat het nog niet om de uitvoering van maatregelen, maar vooral om de vraag hoe we het parkeerprobleem het beste aan kunnen pakken. Hierbij kunnen we bijvoorbeeld denken aan bewegwijzering, het beter toegankelijk maken van parkeerplaatsen, het samenvoegen van kleine plaatsjes tot enkele grote parkeerplaatsen, het maken van extra parkeerplaatsen, regulering (blauwe zones) en dergelijke.

Graag horen we reacties van inwoners op vragen als:
- hoe moeten de parkeerplaatsen bewegwijzerd worden?
- wat is de meest gewenste plek voor parkeerplaatsen?
- moet de blauwe zone uitgebreid worden?

- hoe kunnen we de bewoners van het centrum het beste bedienen?
- mag parkeren (in de toekomst) wat kosten? Zo ja, voor wie en hoeveel?

Wat doen we ermee?
Aan de hand van de reacties die tijdens de inloopavond naar voren komen, wordt samen met belangenorganisaties in Winterswijk een koers uitgezet voor een parkeerbeleid in het centrum. We hopen dat zoveel mogelijk inwoners met ons mee willen denken en hun mening aan ons laten weten! Dus als inwoners op 27 september tussen 18.00 en 21.00 even tijd hebben kunnen ze gerust even binnenlopen bij zalencentrum Wamelink, Wooldseweg 71 te Winterswijk.