Pijnacker-Nootdorp


datum 21 september 2007

Nog onbekend talent
Edith Klapwijk exposeert in raadhuis

Uitnodiging voor de pers ­ uitnodiging voor de pers - uitnodiging voor de pers ­ uitnodiging voor de pers

In het 4e kwartaal van dit jaar is het de beurt aan beeldend kunstenaar Edith Klapwijk om in het raadhuis in Nootdorp te exposeren. Op donderdag 27 september opent wethouder Leo Suijker de expositie. U bent van harte uitgenodigd hierbij aanwezig te zijn. Vanaf 19.00 uur ontvangen wij u graag met een feestelijk kopje koffie.

Na de expositie van de pop-art koeien van Anna Marie Hazenberg en de cursisten van atelier Hobbijou en SWOP, is het nu de beurt aan Edith Klapwijk uit Pijnacker.

Edith is een veelzijdig kunstenaar. Ze maakt beelden van beton en mozaïek, zoals poezen, vogels, beren en eenden. Maar, ze schildert ook. Haar `dikke dames' zijn zo overtuigend, zo fris geschilderd, dat je er blij van wordt. Gelukkig heeft ze van deze serie schilderijen ook kaarten laten maken, betaalbaar voor iedereen. Leuk om cadeau te krijgen, maar ook om te geven. Ook maakt Edith schilderijen van mozaïek. In haar atelier -haar hele huis is trouwens één groot atelier- hangt en staat nog veel meer; vogels op hoge poten die bewegen in de wind, beschilderde `glas in lood' vazen en panelen, bloemen uit blik, hoedjes in verschillende sferen, en nog veel meer.

Edith kan niet alles laten zien, maar de expositie in het raadhuis geeft wel een goed beeld van deze veelzijdige Pijnackerse kunstenaar. Eigenlijk onbegrijpelijk dat zo'n talent nog zo onbekend is. Ontdek haar en kom eens kijken in het raadhuis.