NIBUD Persbericht

Staatssecretaris Aboutaleb geeft startsein www.berekenuwrecht.nl

Donderdag 27 september, 11.00 uur

Staatssecretaris Ahmed Aboutaleb van Sociale Zaken en Werkgelegenheid geeft op donderdag 27 september het startsein voor www.berekenuwrecht.nl. Deze site, ontwikkeld door het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) en StimulanSZ, berekent voor mensen hun aanspraken en rechten op inkomensondersteuning.

De lancering van de website vindt plaats tijdens het najaarscongres van Nibud en StimulanSZ, kennis- en adviescentrum voor gemeentes, in De Fabrique in Maarssen. Dit congres staat in het teken van het lokale en landelijke armoedebeleid. Staatssecretaris Aboutaleb zal het kabinetsbeleid op dit gebied toelichten.

Het leven met een inkomen op het minimum is krap en juist daarom is het belangrijk om gebruik te maken van alle inkomensondersteunende regelingen. Daarom probeert het Nibud al jaren op diverse manieren het niet-gebruik van deze regelingen tegen te gaan en mensen te stimuleren aanspraak te doen op inkomensondersteuning. Het nieuwe www.berekenuwrecht.nl is hiervoor een heel goed middel. De site laat de landelijke en gemeentelijke regelingen zien. Bezoekers kunnen op eenvoudige wijze berekenen op welke regelingen ze recht hebben. Gemeenten kunnen op deze manier hun lokale regelingen bekender maken en de website gebruiken bij thuisbezoek en in Budgetwinkels.

Programma donderdag 27 september 2007:
11.00 uur: Opening congres door dagvoorzitter mevrouw Y. Bieshaar, bestuurslid van Stimulansz
11.10 uur: Staatssecretaris Aboutaleb houdt inleiding en lanceert website
11.30 uur: Mevrouw Gerjoke Wilmink, directeur Nibud, gaat in op aard en omvang van de armoedeproblematiek
11.45 uur: De oplossing van het probleem door de heer Pierre Heijnen, lid Tweede Kamer PvdA en voorzitter stichting StimulanSZ 12.00 uur: De heer Jeroen Hoogteijling, Leger des Heils, geeft de visie van Leger des Heils op rol gemeenten

Locatie:
De Fabrique
Westkanaaldijk 7
3542 DA Maarssen
T 030 240 4040

Vertegenwoordigers van de media zijn van harte uitgenodigd om bij de lancering van de website en het congres aanwezig te zijn. GeĂŻnteresseerde pers kan zich melden bij het Nibud, Anne-Mart Kuipers, akuipers@nibud.nl, 030 239 1365.

Interviewverzoeken voor staatssecretaris Aboutaleb kunnen aangevraagd worden bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Jeantine Reiger, 070 333 6167.

Datum:: 20-09-2007