Gemeente Assen


Actueel

Samenwerking Lariks bekrachtigd in intentieverklaring

24 september 2007

Op donderdag 27 september wordt de samenwerking op het gebied van welzijn, wonen en zorg in de wijk de Lariks vastgelegd in een intentieverklaring. Sinds 2006 werken diverse organisaties uit de Lariks samen op dit terrein. De samenwerkingsafspraken worden vastgelegd zodat deelnemende organisaties blijven investeren in de leefbaarheid van de wijk.

Gemeente Assen, Stichting Woningbeheer Assen, Stichting Welzo, Stichting Integrale Zorg, Stichting Bibliotheek Assen, Stichting Vitalis Amesfoort, Woonstichting Actium, Stichting Accolade Zorggroep Arendshorst, Stichting Sociale Culturel Werk de Steiger, en Vereniging Humanitas district Noord zijn de organisaties die samen het wijkplatform van de Lariks vormen. Het platform heeft als doel de sociale samenhang en de leefbaarheid van de buurten en de wijk Lariks als geheel te bevorderen. De samenwerking richt zich extra op de maatschappelijke deelname van de oudere bewoners in de wijk en sluit goed aan bij de Wet Maatschappelijk Ondersteuning (WMO).

Het platform organiseert activiteiten op het gebied van onder meer opvang, informatie, advies, hulpverlening en begeleiding. Bewoners worden op de hoogte gehouden van de diverse activiteiten. De ondertekening vindt plaats op donderdag 27 september om 15.00 uur in vergaderzaal 3 van wijkgebouw de Steiger. Wijkwethouder van H.A.M. van Hooft en de heer H. Sikma van de vereniging Humanitas zijn hierbij aanwezig.