Ingezonden persbericht


TOP organiseert lezing

Delft, 24 september 2007

'waterplan Delft'

Op donderdag 27 september om 20.00 uur vindt in het TOP (Techniek Ontmoetings Punt) een lezing plaats over het waterplan Delft door Thalitha van Heijst van het Hoogheemraadschap van Delfland en René van der Werf van de gemeente Delft.

Thalitha en René gaan in op de totstandkoming van het plan, de ambities en op het concrete uitvoeringsprogramma. Dit mede in het licht van de klimaatverandering en gewenste verbetering van de waterkwaliteit, die ook op Europees niveau ingezet wordt.

In april 2000 hebben de gemeente Delft en het Hoogheemraadschap van Delfland het Waterplan Delft "een blauw netwerk" vastgesteld. Het Waterplan beschrijft de visie op integraal duurzaam waterbeheer voor de wateren binnen de gemeente Delft op de lange termijn met een actieprogramma voor de korte termijn. Het eerste actieprogramma is in 2004 afgerond. Parallel aan de uitvoering hebben Delft en Delfland verder nagedacht over de opgave voor de Delftse watersystemen. In 2005 is hiertoe het tweede uitvoeringsprogramma van het waterplan vastgesteld.

De lezing vindt plaats in het kader van de Waterexpositie in TOP. Op donderdag 4 oktober vindtl er een spetterend debat plaats in TOP.

De gratis tentoonstelling WATER is t/m oktober te bezichtigen op de volgende openingstijden: woensdag t/m zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie is te vinden op www.topdelft.nl

TOP, Techniek Ontmoetings Punt heeft het doel cultuur, wetenschap en techniek toegankelijk maken voor een breed publiek, een ontmoetingspunt te zijn waarin alle mogelijke activiteiten plaats kunnen vinden om cultuur, wetenschap en techniek met elkaar te verbinden.



Ingezonden persbericht