Provincie Limburg

Persberichten

Zachte G present op eerste ExPats Night donderdag 27 september De digitale broedplaats voor jong, creatief Limburgs talent www.zachteg.nl, zal zich donderdagavond 27 september presenteren bij de eerste Expats Night in het AINSI gebouw Maastricht met als doel haar deelnemersaantal uit te breiden van 70 naar 100. Zachte G is in opdracht van de Provincie Limburg ontwikkeld door projectbureau DrieZesNul om een virtuele ontmoetingsruimte voor creatieve jongeren en ondernemers te creëren. Tijdens de ExPats Night is het mogelijk om zich ter plekke in te schrijven als lid bij Zachte G. Donderdag 27 september komen (jong) talent, creatieve ondernemers en kunstenaars in een prikkelende omgeving bij elkaar om een aanzet te geven voor de ontwikkeling van een platform voor het stimuleren, faciliteren en promoten van de creatieve industrie in Limburg. Tot en met mei 2008 volgen nog 4 ExPats Nights verspreid over Limburg.

Zachte G
Zachte G is tijdens de ExPats bijeenkomst visueel aanwezig en zal zijn doelstellingen actief naar buiten dragen. De eerste doelstelling is het zichtbaar maken van creatief talent. Iedere creatieveling kan deelnemen aan de website en zich profileren met een eigen profiel en digitale exposities. Het tweede doel van Zachte G is om de kruisbestuiving tussen het bedrijfsleven en de creatieve industrie te versterken. Dit gebeurt door alle informatie over de creatieve industrie in Limburg op de website te presenteren. Een voortvloeisel van deze tweede doelstelling is het plaatsen van een offerte (pitch) bij het creatief collectief van Zachte G. Bijvoorbeeld op het gebied van: creatieve bedrijfspresentaties, aankleding bedrijfsruimtes, exposities, inrichting van etalages en het ontwerpen van een creatief relatiegeschenk. Tevens biedt Zachte G de mogelijkheid om met andere creatievelingen in contact te komen. Ongeveer 70 creatieven zijn al lid van de Limburgse community en tijdens de ExPats Nights kunnen nieuwe deelnemers zich ter plekke registreren. Doel is om deze avond het deelnemersaantal te verhogen naar 100. Diegenen die zich ter plekke registreren krijgen allen de Zachte G button als welkomstgeschenk aangeboden. Zachte G presenteert zich tijdens alle ExPats Nights via een Roadshow in aanwezigheid van een VJ.

Programma ExPats Night 27 september

19.30 uur creatieve inloop
Met Roadshow Zachte G, theatergroep BUS, exposities van projecten, studenten toneelacademie, trendy nieuwe drankjes van creatieve ondernemers.

19.50 uur muzikale intro
Door Laura Johannes in theaterhal

20.10 uur opening - Portretten van afgestudeerden
- Welkomstwoord door ceremoniemeester Emiel Zelden
- Openingsinterview met gedeputeerde Odile Wolfs onder leiding van Danielle Arets

20.30 uur theatergroep HET Geluid

20.45 uur Dit was het nieuws quiz en debat onder leiding van Danielle Arets
Quiz met drie teams:

1) Niet Limburgers die in Maastricht zijn neergestreken;
2) Limburgers die hun geluk buiten de Limburgse grens beproeven;
3) Limburgers die succesvol hun kansen in Limburg hebben waargenomen.

21.30 uur afsluiting met borrel en hapjes

26-9-2007 10:07