Zeeschildpadden verplicht op weegschaal

26/09/2007 11:28



Sea Life Scheveningen



De twee van de Kaaiman Eilanden afkomstige zeeschildpadden zullen wederom gemeten en gewogen worden.

Op 27 september wordt in elk Europees Sea Life centre dezelfde handeling verricht. De in totaal 20 groene zeeschildpadden zijn onderdeel van een speciaal kweekprogramma.

Het wegen is zeer belangrijk omdat hun dieet en leefomgeving aanzienlijk veranderd zijn. "Bert en Ernie zijn er nu 1,5 jaar maar nog steeds moeten we het gewicht, de groei en algehele gezondheid in de gaten houden" aldus Pete McLean, hoofd dierenverzorger. Ze hebben een zeer gezond dieet van inktvis, sla en broccoli. De proteïne korrels die ze vanaf hun geboorte hebben gekregen zijn inmiddels verleden tijd. Verder wordt hun bloed geprikt om te testen of de organen gezond zijn en of ze geen infecties hebben en wordt er gekeken naar het calcium niveau om te zien of het dieet wat ze volgen correct is.

De dierenverzorger heeft speciale schildpadtraining moeten volgen en er komt een dierenarts uit Engeland om de bloedtesten te verrichten. Er zal gebruik worden gemaakt van speciale weegapparatuur aangezien zij in de toekomst wel 150 kg kunnen gaan wegen.

Bij de vorige meting wogen ze rond de 32,8 kilo maar we verwachten dat ze flink zijn aangekomen maar dat zou een prima resultaat zijn en sonja bakkeren,dat is sowieso niet nodig.





http://www.sealifeeurope.com