Gemeente Den Haag

Persuitnodiging Gemeente Den Haag, Dienst Stedelijke Ontwikkeling

Den Haag, woensdag 26 september

Sjaak Bral leidt Lagerhuisdebat over jarig Wateringse Veld Vrolijk debatteren over verleden, heden en toekomst van Wateringse Veld

Wateringse Veld, de eerste Haagse Vinex-locatie bestaat tien jaar. Met een Wate-ringse Veld Experience wordt, namens de Ontwikkelingscombinatie Wateringse Veld, op donderdag 27 september bij dit jubileum stilgestaan. Tijdens een aantrekkelijk programma, waaronder een Lagerhuisdebat onder leiding van cabaretier Sjaak Bral, komen alle aspecten van Wateringse Veld aan de orde: de samenwerking tussen de gemeente Den Haag en Bouwfonds MAB, de variatie en uiteraard de toekomst van de nieuwbouwwijk.

Sprekers op de Experience zijn professor Hugo Priemus en de bekende Haagse auteur Wim Willems. Burgemeester Deetman zal tijdens het programma de naam onthullen van de brug over het Vlietpark. Tevens wordt het jubileumboek over Wateringse Veld gepresenteerd. 'The Experience' start om 12.30 uur met een rondleiding door de wijk en sluit af met een borrel, buffet en muziek om 18.15 uur. Hoogtepunt van de feestelijke bijeenkomst wordt ongetwijfeld het Lagerhuisdebat onder lei-ding van cabaretier en columnist maar bovenal Hagenaar Sjaak Bral. In een Lagerhuis-setting leidt hij het debat over Wateringse Veld tussen bewoners, studenten en mede-ontwikkelaars van de wijk. Hierin komen de verschillende groepen open en eerlijk aan het woord, wordt een kritische noot niet geschuwd en dit zal, in combinatie met de relativerende humor van Sjaak Bral, onvermijdelijk spektakel opleveren. De jury bestaat uit Ries Jelier (directeur Bouwfonds MAB Ontwikkeling), Hans de Jonge (hoogleraar Real Estate and Development TU Delft) en Marnix Norder (Wethouder Den Haag, Bouwen en Wonen). De presentatie van de gehele dag wordt verzorgd door Paula Udondek. Optredens, film, muziek, dichtkunst, tekeningen, foto's en eigen filmopnames van bewoners van de wijk maken de middag tot een ware 'Experience'.

Noot voor de reactie:

Als bijlage treft u de officiële uitnodiging en een routekaartje aan. Uiteraard bent u van harte welkom om bij de experience aanwezig te zijn. Meer informatie via www.wateringseveld.nl/experience en het programma in de bijlage.
Voor meer informatie kunt u terecht bij Frank van der Woude (Communicatie-adviseur Ontwikkelings-combinatie Wateringse Veld) tel: 06-21556740