Gemeente Gilze en Rijen

Gemeente legt Gebiedsvisie Buitengebied ter inzage Bestemmingsplan Buitengebied

De gemeente Gilze en Rijen werkt aan een nieuw bestemmingsplan Buitengebied. Een belangrijk onderdeel van het nieuwe bestemmingsplan is een zogenaamde gebiedsvisie. Het ontwerp van de gebiedsvisie is gereed. De gemeente biedt u de mogelijkheid in te spreken op dit ontwerp.

De gebiedsvisie is een belangrijk document. Het bepaalt mede wat er in de toekomst op uw perceel in het buitengebied mogelijk is. De gemeente biedt u daarom de mogelijkheid om uw mening te geven over het concept. Dit is geen wettelijke verplichting, maar een extra stap die de gemeente neemt om te komen tot een nieuw breed gedragen bestemmingsplan Buitengebied. Het wel of niet indienen van een inspraakreactie heeft geen gevolgen voor u in het verdere traject van formele inspraak en beroep op het bestemmingsplan.

Het ontwerp van de gebiedsvisie ligt vanaf 27 september 2007 voor de duur van 3 weken ter inzage. Voor het inkijken van de gebiedsvisie kunt u op werkdagen van 8.30 tot 12.30 uur en op donderdagen van 8.30 tot 19.00 uur terecht bij de gemeentebalie in het gemeentehuis van Gilze en Rijen (Raadhuisplein 1 te Rijen), de bibliotheek van Gilze (Augustinastraat 14 te Gilze), het gemeenschapshuis De Rietakker (Kapelstraat 5 te Molenschot) en het gemeenschapshuis The Chump (Gerardus Majellastraat 2 te Hulten).

Eventuele inspraakreacties kunt u schriftelijk richten aan het college van burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen, Postbus 73, 5120 AB Rijen. Vergeet u niet uw naam en adres te vermelden?

Reageren via internet kan ook. Surf hiervoor naar www.gilzerijen.nl, kies onder de rubriek 'Burger' voor 'Bestemmingsplannen' en kies voor 'Integrale herziening bestemmingsplan Buitengebied'. Daar vindt u tevens een reactieformulier, waarmee u digitaal uw inspraakreactie kenbaar kunt maken.