Persuitnodiging opening IND-loketten in Utrecht

Persbericht | 26-09-2007

Staatssecretaris Albayrak van Justitie en burgemeester Brouwer van Utrecht zullen donderdag 27 september 2007 de eerste loketten van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Utrecht openen.

In het najaar neemt de IND gefaseerd de taken over die de gemeenten in het kader van de Vreemdelingenwet uitvoeren. De IND opent op negen locaties in Nederland loketten. Aan deze loketten zal de IND voorlichting geven over regulier verblijf in Nederland, aanvragen voor reguliere verblijfsvergunningen in ontvangst nemen en de daarbij behorende verblijfsdocumenten uitreiken. Deze week worden de loketten geopend in Utrecht en Zwolle, in oktober volgen Rijswijk, Den Haag en Rotterdam en in november zullen de loketten in Amsterdam, Eindhoven, Den Bosch en Hoofddorp worden geopend.

Door de beperking van het aantal loketten zullen de doorlooptijden van de aanvragen dalen en kan daarnaast fraude beter worden bestreden.

U bent van harte uitgenodigd deze gelegenheid bij te wonen tussen 09.00 en 10.00 uur in het Gebouw van de Dienst Burgerzaken en Gemeentebelastingen van de gemeente Utrecht, Arthur van Schendelstraat 500 in Utrecht. U kunt zich daartoe aanmelden bij de directie voorlichting van het ministerie van Justitie: 070 3707345.