Uitnodiging voor de pers: symposium 'Gekleurde plafonds'

Donderdagmiddag 27 september 2007 vindt in het kader van het Europees Jaar van Gelijke Kansen voor Iedereen het symposium 'Gekleurde plafonds' plaats bij Fortis Auditorium in Utrecht. De organisatie van dit symposium is in handen van het Agentschap SZW, een onderdeel van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, in samenwerking met CAOP, E-Quality, FNV, en VNO-NCW.

Thema

Iedereen heeft wel eens gehoord van het glazen plafond, de onzichtbare barrière die vrouwen ervaren als zij carrière willen maken. Er zijn echter ook zwarte, groene en roze plafonds in Nederland. Het ontbreekt in veel organisaties aan diversiteit in het personeelsbestand. Tijdens het symposium kunnen de aanwezigen hun visie, kennis en ervaringen rond dit thema uitwisselen en elkaar verder helpen.

Programma

Minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties opent om 13.00 uur het symposium. Gedurende de dag komen deskundigen aan het woord als Lynne Rutherford (Director Talent Manager Fortis), Halleh Ghorashi (bijzonder hoogleraar Management van Diversiteit en Integratie), Jan van Zijl (voorzitter van Raad voor Werk en Inkomen), Henk van der Kolk (voorzitter FNV Bondgenoten) en Michaël van Straalen (vice-voorzitter MKB Nederland). Na de pauze wordt het thema verder uitgewerkt in workshops. Deze workshops hebben de volgende thema's: 'diversiteit in het onderwijs', 'HR-managers en diversiteit in de praktijk', 'diversiteit in uniform' en 'diversiteit in bedrijven: van visie naar actie'.

De pers is van harte uitgenodigd om bij het symposium aanwezig te zijn. De bijeenkomst begint om 13.00 uur. Het einde is om 17.15 uur. Het Fortis Auditorium is te vinden aan de Archimedeslaan 6 in Utrecht.



RVD Mediafeed