Gemeente Ferwerderadiel

Geslaagde informatieavond filopnames Snuf de Hond

27-09-2007 08:55

Op 19 september jl. organiseerde de gemeente Ferwerderadiel in sporthal de Heechfinne een informatieavond voor omwonenden van de filmlocaties.

Tijdens deze avond kregen de bezoekers tekst en uitleg over het filmproject en de tijdelijke verkeersmaatregelen die door de gemeente zijn ingesteld. Hoewel de opkomst niet erg hoog was deed dit geen afbreuk aan het succes van de avond. Zo konden de bezoekers vragen stellen over de filmopnamen zelf en de tijdelijke verkeersmaatregelen.

De eerste opnamen zullen plaatsvinden op zaterdag 9 september. Opnamen vinden plaats in de Hoofdstraat en het Vrijhof. Die dag zal dan ook een groot deel van de Hoofdstraat worden afgezet. Op 4 oktober vindt de laatste opnamedag in Ferwert plaats. De opnamen zullen zich dan alleen concentreren in en rondom de kerk. Het gebied rondom de kerk, inclusief het Vrijhof zullen dan afgesloten zijn. Dit is noodzakelijk om het filmproces niet te laten verstoren door omgevingsgeluid. Mocht u die dag met het openbaar vervoer willen reizen dan kunt u buiten Ferwert, namelijk bij de `buslus' in en uitstappen.