AFM


AFM legt last onder dwangsom op aan Van Maurik de Graaf Assurantiën

27-9-2007

De AFM maakt bekend dat zij op 12 september 2007 een last onder dwangsom heeft opgelegd aan: Van Maurik de Graaf Assurantiën, Cipreslaan 59, 3053 NB te Rotterdam.

De last onder dwangsom is opgelegd, omdat Van Maurik de Graaf Assurantiën niet voldoet aan de informatieverzoeken van de AFM. De AFM heeft Van Maurik de Graaf Assurantiën om informatie verzocht, omdat het vermoeden bestaat dat deze vennootschap in strijd handelt - dan wel heeft gehandeld - met de regels gesteld ten behoeve van de integere bedrijfsvoering. De AFM vermoedt dat Van Maurik de Graaf Assurantiën heeft nagelaten zorg te dragen voor adequate maatregelen gericht op het voorkomen van betrokkenheid van de financiële dienstverlener en van zijn werknemers bij strafbare feiten, die het vertrouwen in de financiële dienstverlener of in de financiële markten in het algemeen schaden. Van Maurik de Graaf Assurantiën heeft de verzochte informatie niet binnen de termijn geleverd en is daarom verplicht de dwangsom te betalen. Ook zal de verzochte informatie nog steeds aan de AFM moeten worden geleverd.

De volledige beschikking is te vinden de 'Downloads' link. Bij vragen of klachten kunt u ook contact opnemen met het Meldpunt Financiële Markten van de AFM: 0900-5400 540 (0,05 euro per minuut).