Politie Hollands Midden

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071-5459801 Fax 071-5459305


Datum: 27 september 2007

(
Leiden Diefstal uit woningen
De politie heeft aangifte opgenomen van de bewoners van een woning aan de Rijndijk en een woning aan de Hansenstraat vanwege diefstal. De inbraak in de woning aan de Rijndijk heeft vermoedelijk plaatsgevonden op woensdag 26 september, tussen 17.30 en 18.30 uur. Via het vernielen van een ruit zijn de dader(s) de woning binnengedrongen. Uit de woning zijn waardevolle spullen gestolen zoals laptop en bankpassen.

In de woning aan de Hansenstraat werd op dezelfde dag ingebroken. De inbraak heeft vermoedelijk overdag plaatsgevonden. Uit de woning zijn een digitale camera en een spelcomputer weggenomen. De politie zet het onderzoek naar de inbraken voort.

Leiden Politie treft gestolen bromfiets aan
De politie heeft woensdag 26 september rond 17.20 uur bij een controle op de Vijf Meilaan een op dinsdagavond 4 september aan de Zijlstraat gestolen bromfiets aangetroffen. Een 18 jarige jongeman uit Leiden reed er op. Hij is aangehouden en voor het verdere onderzoek ingesloten.

De agenten controleerden de jongen omdat ze van hem wisten dat hij niet in het bezit was van een bromfietscertificaat of rijbewijs en omdat hij op een bromfiets reed die ze nog niet kenden. De rechtmatige eigenaar is over het terugvinden van zijn bromfiets op de hoogte gesteld.

Zevenhuizen Gewonde bij aanrijding tussen motor en auto
Een 49 jarige motorrijder uit Nieuwerkerk aan den IJssel is woensdag 26 september bij een aanrijding op de Bredeweg gewond geraakt. Met hoofdletsel is hij overgebracht naar het Erasmus Medisch Centrum. Rond 17.10 uur besloot een 25 jarige automobilist uit Waddinxveen een file te verlaten, te keren en terug te rijden in de richting van Waddinxveen. Juist op dat moment reed de motorrijder langs de file. Hij negeerde daarmee een inhaalverbod voor motorvoertuigen. Een aanrijding tussen de twee volgde. Tot ongeveer 19.30 uur ondervond het verkeer veel hinder door de afhandeling van het ongeval.

Waddinxveen Diefstal uit woning
Uit een woning aan de Kleikade in Waddinxveen is een laptop weggenomen. De inbraak vond plaats op woensdag 26 september, op klaarlichte dag. Mogelijk is de inbreker binnen gekomen via het hengelen van de voordeur. De deur was bij het weggaan van de bewoners niet op slot gedraaid wat de inbreker de mogelijkheid gaf te hengelen. Hengelen is de deur proberen open te maken door via de brievenbus de klink naar beneden te duwen waardoor de deur openvalt. De politie heeft aangifte van diefstal opgenomen en is een onderzoek gestart.

--- einde berichten ---


---



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --