Politie Friesland

Politieberichten van donderdag 27 september

Fryslân, 27-09-2007 o Politieberichten van woensdag 26 september 07.00 uur t/m donderdag 27 september 07.00 uur.

Heerenveen: inbraak in bedrijf
De politie onderzoekt een inbraak in een bedrijf aan de
Leeuwarderstraatweg. In de nacht van dinsdag op woensdag kwam men binnen na het forceren van een raam. Uit het pand werd een laptop weggenomen. Namens het bedrijf deed een 23-jarige inwoner van Sneek aangifte.

Haskerdijken: eenzijding ongeval veroorzaakt lange file
De politie heeft woensdagochtend op de A32 nabij Haskerdijken een eenzijdig ongeval afgehandeld. Een 29-jarige automobilist uit Grou raakte door nog onbekende oorzaak met zijn bestelauto in de middenberm en kwam uiteindelijk tot stiltand tegen de vangrail. De bestuurder werd ter plaatse behandeld door het ambulancpersoneel. Door ongeval ontstond een lange file.

Heerenveen: gemiddelde snelheid tijdens controle hoog op A32 De politie heeft dinsdagochtend een snelheidscontrole gehouden op de A32 tussen Wolvega en Grou. Daarbij viel op dat de meerderheid behoorlijk te hard reed, De snelheid lag gemiddeld boven de 130 km/u. De extreme hardrijders, vijf stuks, werden bekeurd. Zij rijden tussen de 17 en 31 km/u te hard. Daarnaast werden twee bestuurders bij 137 km/u bekeurd voor kleven, te kort afstand houden.

Gorredijk: bestuurster onwel, auto tegen lantaarnpaal
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een eenzijdig ongeval met een personenauto op de Badweg. De bestuurster, een 64-jarige vrouw uit Tijnje was onwel geworden, ging op de rotonde rechtdoor en kwam tot stilstand tegen een lantaarnpaal. Ze is overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Leeuwarden: politieman mishandeld door automobilist onder invloed De politie heeft woensdagmiddag een 32-jarige man uit Hemelum aangehouden op verdenking van mishandeling, doorrijden na aanrijding en rijden onder invloed. Omstreeks 16.35 uur vond op de Professor Gerbrandyweg een aanrijdinkje plaats tussen twee personenautos. De verdachte wilde daarna volgens een getuige wegrijden. Daarna ontstond een woordenwisseling tussen beide bestuurders, waarbij de verdachte een dreigende houding aannam. Op dat moment kwam ook een politieman ter plaatse. Hij sprak de verdachte aan. Die was daar kennelijk niet van gediend duwde de politieman aan de kant. Die hield daarop de verdachte aan. De verdachte verzette zich, door te slaan en te schoppen. Ook beet hij de politieman tot bloedens toe. Nadat de verdachte was gepepperd en assistentie ter plaatse kwam, kon de verdachte overmeesterd en geboeid worden. Hij is overgebracht naar het bureau en in verzekering gesteld. Omdat vermoed wordt dat hij onder invloed had gereden, is van hem een bloedproef afgenomen. Het rijbewijs kon niet ingevorderd worden, omdat hij dat niet had. De politieman is met een bijtwond en verwondingen aan armen en hoofd in het ziekenhuis in Leeuwarden behandeld.

Breezanddijk: bestuurder onder invloed tegen betonnen afscheiding De politie heeft woensdagmiddag een 35-jarige bestuurder van een personenauto uit Leeuwarden betrapt op het rijden onder invloed. De verdachte reed op de voorrangsweg achter het benzinestation lang en moest, zo verklaarde hij, tuitwijken voor een auto die hem geen voorrang verleende. Bij de uitwijkmanoeuvre raakte hij de betonnen afscheiding, waardoor het rechtervoorwiel afbrak en de
rechterachterband lek ging. De bestuurder bleek te hebben gedronken en werd aangehouden. Aan het bureau blies hij 520 ug/l. Hij kreeg een rijverbod en er is proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor is hij weer in vrijheid gesteld.

Leeuwarden: vrouw onwel na aanrijding
De politie heeft woensdagmiddag geassisteerd bij een kop-staart aanrijding tussen twee personenautos op het Hoeksterend. Een 35-jarige vrouw uit Leeuwarden was achterop de auto van een 75-jarige man uit Leeuwarden gereden. De vrouw (leeftijd onbekend) van deze man, die als passagier naast hem zat, was onwel geworden en had nekklachten. Zij is overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Jistrum: drie gewonden bij aanrijding
De politie heeft woensdagavond een onderzoek ingesteld naar een aanrijding tussen twee personenautos op de Rijksstraatweg. Een 39-jarige man uit Hurdegaryp reed richting Drogeham. Hij stopte om linksaf te slaan. Achter hem reden twee autos in dezelfde richting. De voorste auto kon nog op tijd uitwijken. De tweede, bestuurd door een 41-jarige vrouw uit Siegerswoude, was te laat en botste achterop de stilstaande auto. Twee passagiers van de man uit Hurdegaryp en de bestuurster uit Siegerswoude zijn met pijnklachten aan de nek overgebracht naar het ziekenhuis in Leeuwarden.

Nijeberkoop: bestuurder onder invloed in de sloot
De politie heeft woensdagavond een 33-jarige man uit Gorredijk aangehouden op verdenking van rijden onder invloed. De verdachte was op de Grindweg de controle over zijn voertuig kwijtgeraakt, had een lantaarnpaal omver gereden en was half in de sloot tot stilstand gekomen. In verband met pijnklachten aan zijn nek, is de verdachte eerste overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen. Omdat de verdachte onder invloed van alcohol verkeerde, is een bloedproef van hem afgenomen. Zij rijbewijs is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.