Politie Groningen

Donderdag 27 september 2007

Provincie Groningen, 27-09-2007

Groningen: snorfietsster gewond bij verkeersongeval

Een 58-jarige vrouw uit Groningen is woensdagochtend op de Eikenlaan gewond geraakt bij een verkeersongeval. Een 27-jarige vrouw uit Groningen, die een bestelauto bestuurde, liet de snorfietsster bij het afslaan niet voorgaan. Hierdoor botste de 58-jarige tegen de auto, waarna zij ten val kwam. De snorfietsster raakte brak haar been en liep tevens hoofdletsel op. Zij werd met haar verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage opgemaakt.

Groningen: man vernielt ruiten

De politie heeft woensdagnacht in de Munnekeholm een 20-jarige man (woonplaats onbekend) aangehouden voor vernieling. De politie werd gewaarschuwd door een getuige, dat een onbekende man twee ruiten had vernield. De politie wist op aanwijzing van de getuige de 20-jarige verdachte in te rekenen. Bij nader onderzoek bleek dat een raam van een galerie aan de Reitemakersryge en een slaapkamerraam van een woning aan de Jonkerstraat waren vernield. De verdachte, die behoorlijk onder invloed van alcohol verkeerde, is ingesloten. Hij wordt vandaag gehoord voor de twee vernielingen.

Veendam: motorrijder valt door fietsster

Een 47-jarige man uit Veendam is woensdagochtend op de kruising Prins Hendrikplein met de Sorghvlietlaan gewond geraakt bij een ongeval. De man moest op zijn motor hard remmen voor een plotseling overstekende fietsster. Hierbij kwam de motorrijder ten val. Hij werd met schouderletsel naar het ziekenhuis gebracht. De politie heeft van het ongeval een rapportage gemaakt.

Stadskanaal: getuigen brand saunacentrum gezocht

De politie doet onderzoek naar een brand, die op 11 september in een saunacomplex aan de Hoveniersweg in Stadskanaal is ontstaan. Door onbekende oorzaak is brand in één van de ruimten begonnen. Een 38-jarige bezoeker raakte daarbij gewond. De politie wil graag spreken met bezoekers, die op 11 september in de middag en avond gebruik hebben gemaakt van de sauna. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Stadskanaal, via het telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een verkeers- of snelheidscontrole gehouden.

Groningen, Beneluxweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1774, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 98 km/uur,
snelheidslimiet: 70 km/uur

Groningen, Friesestraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 2203, aantal overtredingen: 81, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, snelheidslimiet: 70 km/uur

Glimmen, Rijksstraatweg: aantal geregistreerde voertuigen: 1080, aantal overtredingen: 248, hoogst gemeten snelheid: 83 km/uur, snelheidslimiet: 50 km/uur

Kolham, Hoofdweg: aantal geregistreerde voertuigen: 383, aantal overtredingen: 43, hoogst gemeten snelheid: 92 km/uur,
snelheidslimiet: 50 km/uur

Nieuwe Pekela, Provincialeweg N366: aantal geregistreerde voertuigen: 1154, aantal overtredingen: 32, hoogst gemeten snelheid: 100 km/uur, snelheidslimiet: 80 km/uur

Provincie Groningen: verkeerscontroles

De politie heeft woensdag op diverse locaties een verkeerscontrole gehouden.

Winsum, Provincialeweg N361: aantal geregistreerde voertuigen: 622, aantal overtredingen: 6 (5x gordel en 1x handheld bellen)

Uithuizermeeden, Johan van Veenplein: aantal geregistreerde voertuigen: 122, aantal overtredingen: 3 (2x gordel en 1x handheld bellen)

Groningen, Hooghoudtstraat: aantal geregistreerde voertuigen: 412, aantal overtredingen: 12 (1x geen voorrang verlenen, 3x snelheid en 8x handheld bellen)

Groningen, Hunzeboord, Bottemaheerd en Emingaheerd: geen verlichting (42x), geen kentekenplaat (2x), niet tonen bromfietscertificaat (1x), geen rijbewijs (1x) en te hoge constructiesnelheid (1x)