Gemeente Zoetermeer

Eerste inspraakavond op Second Life succes

Geslaagde virtuele inspraakavond

Zoetermeer heeft haar eerste virtuele inspraakavond gehouden op Second Life. De avond ging over de plannen voor de busverbinding tussen Zoetermeer en Rotterdam en over het verbeteren van de aansluiting van de Zoetermeerse hoofdwegen op de A12. Op de avond waren 9 bezoekers aanwezig.

In de raadzaal van het virtuele Stadhuis kregen de aanwezigen een presentatie van de plannen. Daarna stelden de aanwezigen hun vragen. De vragen van de bezoekers waren meer algemeen dan tijdens de inspraakavond in het echt. Net als in het echt bleven de bezoekers na afloop van de inspraakavond nog even napraten in het virtuele Stadhuis. Een bezoeker gaf spontaan aan deze mogelijkheid van inspraak te waarderen omdat op deze manier geen oppas voor de kinderen nodig is.

ICT wethouder Emmens: We zijn zeer tevreden over de opkomst en de inhoud van deze avond. Intern zullen we evalueren of we dit vaker gaan doen. De pilot om de mogelijkheden van Second Life uit te zoeken duurt tot april 2008. In die tijd zullen we verder blijven experimenteren.

Wat staat gaat er nog meer gebeuren?

Begin oktober opent het Stadshart op het Zoetermeerse eiland. Het initiatief komt van de Vereniging Promotie Stadshart Zoetermeer. Marco van Noort, penningmeester: "We onderschrijven de ontwikkeling van virtuele netwerken en zijn onlangs begonnen met een nieuwe reclamecampagne. Een opening op Second Life combineert beide uitgangspunten." Een aantal markante punten van het Stadshart verrijzen de komende maand in de virtuele wereld: de UFO, de Passage, het Promenadeplein en de laatste uitbreiding van het centrum, Cadenza. Je kunt er winkels bezoeken en doorklikken naar de websites. Daarnaast wil de vereniging in het virtuele Stadshart speciale acties en producten aanbieden.

Voor geĂŻnteresseerden staat er op de website www.zoetermeer.nl/ict een handleiding hoe men Zoetermeer virtueel kan bezoeken.