Ingezonden persbericht


ARF-techniek van LANCOM: tot 64 routers in één apparaat

LANCOM steunt ITSMIG-initiatief voor betrouwbare IT-producten

Tilburg, 27 september 2007 - Met 'Advanced Routing & Forwarding' (ARF) van LANCOM Systems is het mogelijk om LANCOM-routers volledig te virtualiseren. Elk apparaat kan nu twee, acht of zelfs 64 volledige en onafhankelijke netwerken definiëren. Elk netwerk beschikt bijvoorbeeld over zijn eigen onafhankelijke interface, IP-adressering, VLAN's, routingprotocollen, firewall en QoS, DHCP-servers en DNS-instellingen. Hiermee kan één enkele router een heel scala van protocollen ondersteunen, waar voorheen diverse aparte apparaten voor nodig waren. ARF is onderdeel van de nieuwste gratis update van het besturingssysteem LCOS.

ARF is onder andere toe te passen als centrale infrastructuur op bedrijfsterreinen of als een afgescheiden toegang tot een bedrijfsnetwerk voor onderhoud aan telefooncentrales of servers. Ook kunnen bedrijven een deel van hun intensief gebruikte WLAN reserveren voor externe gebruikers. Een mogelijke toepassing hiervan is het scheiden van leraren en leerlingen op een schoolnetwerk, of de loskoppeling van een thuisnetwerk voor zakelijke toepassingen van de privé-LAN. Een bijkomend voordeel van deze techniek is, dat firewallprotocollen apart zijn toe te kennen. Hierdoor is het mogelijk te schakelen tussen omgevingen die bij een gedeelde IP-infrastructuur (servers, printers etc.) strikt gescheiden zijn.

Gunnar Mayer, Secure Access Product Manager bij LANCOM Systems: "LANCOM biedt met ARF meer routeringsmogelijkheden voor hetzelfde geld. ARF, een technologie voor de virtualisatie van routers, wordt meegeleverd met een gratis update van het LANCOM-besturingssysteem LCOS. LANCOM-klanten profiteren hiermee opnieuw van hun waardevaste investering en onze innovatie. Daar komt bij dat ook oudere modellen worden uitgerust met deze nieuwe technologie."

LANCOM Systems is tevens actief lid van het pas opgerichte exportinitiatief 'IT Security made in Germany' (ITSMIG). Doelstelling van dit initiatief is om het 'Made in Germany'-merk verder te versterken. ITSMIG, ondersteund door het Duitse ministerie van Economische Zaken en Technologie is een netwerk van netwerkspecialisten in Aaken, Duitsland. De leden van dit netwerk verklaren geen slecht beveiligde software te ontwikkelen met verborgen achterdeurtjes of halfslachtige encryptiemethoden. Voor meer informatie over dit initiatief: www.itsmig.de.

Meer informatie over ARF in het nieuwe LCOS 7.22 is te vinden op de website van LANCOM: http://www.lancom.eu/arf.

###
Het ITSMIG-initiatief
Op dit moment zijn ongeveer 40 toonaangevende IT-beveiligingsbedrijven lid van het 'IT Security made in Germany'-initiatief (ITSMIG). Het centrale thema is IT-beveiliging van hoge kwaliteit, waaronder biometrie, smartcards, encryptietechnologie en openbare kerninfrastructuren. Leden zijn producenten, systeemleveranciers en leveranciers van IT-beveiligingsdiensten die voldoen aan de strikte criteria voor het lidmaatschap. Dit netwerk stelt zich ten doel bruggen te bouwen tussen zijn leden en internationale klanten en partners. Het Duitse ministerie van Economische Zaken en Technologie (BMWi) ondersteunt dit initiatief, dat fungeert als een publiek-privaat partnerschap (PPP). Het management is in handen van de ITSMIG-controlegroep die is gevestigd in het kantoor van het Fraunhofer Instituut voor Secure Information Technology (SIT). Website: www.itsmig.de.

Over LANCOM
LANCOM Systems GmbH is een vooraanstaande Duitse producent van betrouwbare en innovatieve communicatieoplossingen voor grote ondernemingen, mkb-bedrijven, overheden en andere organisaties. Het bedrijf levert oplossingen en software voor IP-gebaseerde VPN-, VoIP- en draadloze netwerken, inclusief ondersteuning en dienstverlening. De oplossingen zijn speciaal ontwikkeld voor zakelijke klanten. LANCOM richt zich vooral op producten voor internettoegang met geïntegreerde, hoogwaardige firewalls voor ADSL-, SDSL-, ISDN- en UMTS-toegang. Daarnaast focust het bedrijf zich op uitvoerige oplossingen voor netwerkverbindingen en -beveiliging met Virtual Private Networks (VPN), draadloze netwerken (Wireless LAN) en Voice over IP. Het hoofdkantoor van LANCOM Systems GmbH is gevestigd in Würselen bij Aken. Daarnaast heeft het bedrijf verkoopkantoren in München, Reading (VK), Wenen, Bolzano (Italië), Madrid, Tilburg en Praag. Ralf Koenzen en Ulrich Prinz hebben het bedrijf opgericht en zijn de Managing Directors. Meer informatie is te verkrijgen op www.lancom-systems.nl.