Persberichten Eemland zuid, 10.00 uur

Utrecht, 27-09-2007

Verlichtingscontrole

AMERSFOORT- Op de Van Galenstraat en de Leusderweg werd van 20.30 uur tot 22.15 uur een verlichtingscontrole gehouden. In totaal werden 37 bekeuringen uitgeschreven voor personen die zonder verlichting reden op een fiets of in een auto.

Verdachten aangehouden voor huisvredebreuk en geweld bij woning aan de Bouwdriest

(zie persberichten Eemland zuid; 30-08-2007 conflict)

LEUSDEN De politie heeft op dinsdag 25 september twee mannen, een 48-jarige en een 66-jarige Amersfoorter, aangehouden op verdenking van huisvredebreuk, openlijke geweldpleging, vernieling, diefstal met geweld, mishandeling en bedreiging op 29 augustus 2007. De mannen zouden zich op perceel Bouwdriest in en bij een op 3 augustus door brandstichting deels uitgebrande boerderij aan deze strafbare feiten schuldig hebben gemaakt.

Op de 29e augustus werd de komst van de politie verzocht omdat de aanwezige huurder van de woning, een 22-jarige Leusdenaar, een conflict had met de 48-jarige en 66-jarige Amersfoorters. Diezelfde middag werd opnieuw de komst van de politie verzocht omdat de verdachten waren teruggekomen en nu een conflict hadden met de advocaat van de betrokken huurder. Bij dit conflict zou ook geweld gepleegd zijn in de richting van de raadsman en was de mobiele telefoon van de assistente van de raadsman afgepakt.

De 66-jarige verdachte en de 48-jarige verdachte zijn op woensdag 26 september na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het onderzoek naar de brandstichting bij de boerderij aan de Bouwdriest op 3 augustus is nog in onderzoek. De aangehouden verdachten zijn vooralsnog geen verdachten van deze brandstichting.

Laatst gewijzigd 27-09-2007 10:04 | © Politie Utrecht