Politie Drenthe

Donderdag

Assen, 27-09-2007

Alcomobilisten
RODEN Woensdagavond zagen agenten een personenauto zonder verlichting wegrijden vanaf een parkeerplaats. De 68-jarige bestuurder uit Roden werd gecontroleerd waarbij een alcoholpromillage werd vastgesteld van 0,8. (07-180450)

RODEN Woensdagavond hebben agenten een 68-jarige bestuurder uit Roden gecontroleerd toen hij vanaf een parkeerplaats aan de Professor van de Leeuwplantsoen wegreed. De man bleek een alcoholpromillage te hebben van 1. (07-180474)

RODEN In de nacht van woensdag op donderdag hebben agenten een alcoholcontrole gehouden. Op het Oosteinde werd een 60-jarige bestuurder uit Groningen gecontroleerd. Hij had een alcoholpromillage van 1,1. (07-180483)

NIETAP - In de nacht van woensdag op donderdag is tijdens een alcoholcontrole een 29-jarige bestuurder uit Nietap gecontroleerd aan de JP Santeeweg. De man had een alcoholpromillage van 0,8. (078-180488)

Vrouw betrapt bij winkeldiefstal
EMMEN Woensdagmiddag werden een man en vrouw betrapt tijdens kledingdiefstallen. De man wist te ontkomen maar de 39-jarige vrouw uit Litouwen werd aangehouden. Zij had kleding bij zich ter waarde van 1.200,-, afkomstig van twee winkels in het centrum van Emmen. Zij verklaarde de andere man niet te kennen en door hem werd gedwongen kleding te stelen. Na verhoor is de vrouw in vrijheid gesteld, de gestolen kleding is naar de winkels terug gegaan. (07-180367)

Politie treft auto met vervalste kentekenplaten aan DARP Woensdagavond troffen agenten langs de A32 een auto aan met vervalste kentekenplaten. De auto werd in beslag genomen en weggesleept. Bij een naburige benzinepompstation werden twee mannen aangehouden, een 30 en 39-jarige man, beiden uit Diever. Zij waren met benzine op weg naar hun gestrande auto en hadden ook een vloeistof bij zich waarvan de politie vermoedt dat het GHB is, een verboden drug. De politie onderzoekt of de mannen nog andere strafbare feiten hebben gepleegd. (07-180455)

Agenten bekeuren wildplasser
NIEUW AMSTERDAM Woensdagavond reageerden agenten op een melding over geluidsoverlast aan de Vaart ZZ waar een auto met zeer luide muziek zou staan. De auto werd aangetroffen met daarbij vier knapen. Op de auto stond een geopend bierblikje die natuurlijk van niemand was. Eén van de knapen, 19 jaar uit Nieuw Amsterdam, stond bij aankomst van de politie te urineren tegen de gevel van een winkel. Hij kreeg daarvoor een proces-verbaal alsmede voor het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs. (07-180456)

Wilt u meer informatie over dit bericht of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Bert Peters, telefoon 0592 451280.