Politie Haaglanden

Persberichten 27 september

Haaglanden, 27-09-2007

Stripper aangehouden
Den Haag Tijdens hun surveillance zagen agenten donderdag 27 september rond 1.30 uur dat een 43-jarige Hagenaar zich verdacht ophield op een bouwterrein in de Kempstraat. De Hagenaar was bezig om koper te strippen uit het aanwezige bouwmateriaal. De agenten hielden de man aan. Hij kreeg een bekeuring, zijn ijzerzaag en betonschaar werden in beslaggenomen.

Een brand met een luchtje
Den Haag Agenten die naar aanleiding van een brandmelding poolshoogte gingen nemen op de Handellaan in Delft, troffen naast een klein brandje ook een hennepkwekerij aan. De politie ontving woensdagmiddag 26 september omstreeks 14.30 uur de melding dat er brand zou zijn in een woning op de Handellaan. Ter plaatse bleek de woning vol rook te staan en zat de deur naar de slaapkamer op slot. In de slaapkamer trof de brandweer een hennepkwekerij aan. De afzuiger in de kwekerij had vermoedelijk kortsluiting veroorzaakt, waardoor de houten kast waarin de ventilator stond, vlam vatte. In het pand werden geen personen aangetroffen. De hennepkwekerij (104 planten) is ontmanteld en vernietigd. De bewoonster van het pand, een 50-jarige Delftse, werd later op de dag aangehouden toen zij bij haar woning terugkeerde. De politie onderzoekt de zaak.

Aangehouden na diefstal I-pod
Den Haag Een 15-jarige Haagse jongen heeft woensdag 26 september direct 112 gebeld toen hij op de Ammunitiehof beroofd werd van zijn I-pod. De jongen volgde ondertussen de dader. Politieagenten zijn onmiddellijk naar de Ammunitiehof gegaan. Daar wees de jongen op een 31-jarige Hagenaar en riep dat dat de dief was. De Hagenaar werd aangehouden maar hij bleek de I-pod niet in zijn bezit te hebben. De jongen verklaarde de dader tijdens de achtervolging kort uit het oog verloren te zijn. Op dat moment heeft de Haagse verdachte de I-pod vermoedelijk aan een 50-jarige Haagse dakloze gegeven die op de Ammunitiehof op een bankje zat. De I-pod bleek namelijk in zijn tas te zitten. Hierop is de dakloze man ook aangehouden.

Snelheidscontrole
Den Haag Het Regionaal Handhavingsteam Verkeer van Politie Haaglanden hield woensdag 26 september tussen 07.30 uur en 12.30 uur een snelheidscontrole op de Benoordenhoutseweg. In totaal kregen 152 van de 2640 gecontroleerde bestuurders een boete voor het overschrijden van de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur.

Madurodam by night
Den Haag Agenten hielden donderdagmorgen 27 september omstreeks 06.20 uur twee Hagenaars van 19 jaar aan omdat zij zich binnen de hekken van miniatuurstad Madorudam bevonden. Een beveiliger van het stadje had de politie gebeld waarop de agenten poolshoogte gingen nemen. De mannen werden aangehouden en verklaarden over de hekken te zijn geklommen om een beetje rond te kijken. Met een bekeuring op zak mochten zij weer naar huis.

Dronken in een onverzekerde auto
Den Haag Surveillerende agenten controleerden donderdagmorgen 27 september omstreeks 00.30 uur een 47-jarige Haagse bestuurder van een auto. Tijdens de controle bleek dat de man had gedronken, dat zijn auto niet was verzekerd en APK-gekeurd. De man werd aangehouden en blies 435 ugl. Op het politiebureau bleek tevens dat het rijbewijs van de man een week geleden was ingevorderd omdat hij toen 995 ugl blies. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille).

Snelheidscontrole
Wassenaar Bij een snelheidscontrole op de Lange Kerkdam controleerde de politie woensdag 26 september rond 13.00 uur 990 voertuigen. Elf automobilisten overschreden de maximum snelheid van 50 km/u. De hoogste gemeten snelheid was 68 km/u.

Boodschappen doen zonder rijbewijs
Rijswijk - Een politieagent controleerde woensdag 26 september om 13.30 uur een automobilist op de Dr.H.J. van Mooklaan. Al snel werd duidelijk dat de bestuurder geen rijbewijs had. Het bleek namelijk te gaan om een 16-jarige jongen uit Rijswijk die even met de auto boodschappen was gaan doen. De Rijswijker is met een proces-verbaal lopend naar huis gegaan.

Verkeerscontrole
Den Haag - Bij een verkeerscontrole woensdag 26 september tussen 20.45 uur en 22.15 uur op de Generaal Spoorlaan controleerde de politie 40 voertuigen. In totaal kregen 7 automobilisten een bekeuringen voor het niet dragen van een autogordel, het niet kunnen tonen van een rijbewijs en/of een kentekenbewijs.

Winkeldief aangehouden
Delft Een medewerker van de beveiliging zag woensdag 26 september om 16.00 uur een vrouw etenswaren meenemen uit een supermarkt aan de Griegstraat zonder deze af te rekenen. De 50-jarige vrouw uit Delft was nog niet eerder betrapt op winkeldiefstal en ging met een bekeuring van 130 euro naar huis.

Fietser gewond bij aanrijding
Delft Bij een aanrijding met op de Mekelweg raakte een 62-jarige vrouw uit Delft gewond. Het slachtoffer fietste en wilde linksaf slaan toen ze werd aangereden door een 21-jarige automobilist uit Delft. Het slachtoffer viel en is met knieletsel vervoerd naar een ziekenhuis.

Verkeerscontrole
Delft -Bij een verkeerscontrole op woensdag 26 september rond 16.00 uur op de Provincialeweg controleerde de politie 29 voertuigen.In totaal kregen 4 automobilisten een bekeuring voor het niet dragen van een gordel, het rijden zonder rijbewijs en niet goed vast liggende lading.

Twee autos en een vrachtwagen botsen
Schipluiden Twee autos en een vrachtwagen raakten woensdag 26 september betrokken bij een aanrijding op de Woudseweg. Alledrie de autos kwamen uit de Lier en gingen in de richting van Den Hoorn. De vrachtwagen reed op de rechterrijstrook en de twee personenautos op de linkerrijstrook. De voorste auto voegde in, in haar kielzog gevolgd door de tweede auto. Er was echter te weinig ruimte voor twee autos om in te voegen, waardoor de vrachtwagen niet kon remmen. De vrachtwagen botste hierdoor tegen de achterkant van de achterste auto, die op haar beurt tegen de auto daarvoor botste. Gelukkig raakte niemand gewond en de bestuurders regelden de schade onderling.

Verkeerscontrole
Zoetermeer Tijdens een verkeerscontrole op woensdag 26 september zetten agenten om 14.40 uur een bestelbusje aan de kant van het Onderlangs. De 40-jarige bestuurder uit Den Haag vervoerde een kind zonder kinderzitje of autogordel. Toen de agenten om zijn rijbewijs vroegen, kon hij die niet laten zien. Op het politiebureau bleek het rijbewijs van de Hagenaar al ingevorderd te zijn en dat hij nog een aantal boetes open had staan. De man kreeg een proces-verbaal. De agenten controleerden tussen 10.00 en 16.30 in totaal ruim 220 autos op het Onderlangs.