Gemeente Groningen


Simplon neemt extra maatregelen voor positieve exploitatie Meer bezoekers binnenhalen, de prijzen van consumpties verhogen en een verbeterde bedrijfsvoering. Dat zijn de extra maatregelen die Simplon neemt voor een positieve exploitatie over 2007. Daarnaast komen er dit najaar extra activiteiten rondom het dertigjarige bestaan van het poppodium.

Een positieve exploitatie over 2007 is volgens het bestuur van Simplon nog steeds haalbaar. Het poppodium heeft in het tweede kwartaal een verlies geleden van 34.392 euro, zo blijkt uit de tweede kwartaalrapportage. De eindejaarsverwachting laat een verlies zien van 23.000 euro. Daarom heeft wethouder Jaap Dijkstra het bestuur dringend geadviseerd om extra maatregelen te treffen om het verlies te beperken. In dit gesprek gaf het bestuur aan ervan doordrongen te zijn dat een tekort in de exploitatie over 2007 onacceptabel is.

Injectie
Simplon kreeg begin dit jaar eenmalig maximaal 230.000 euro extra van het gemeentebestuur. Daarmee kon het in de financiële problemen geraakte poppodium behouden blijven. Aan deze financiële injectie waren voorwaarden verbonden. Het leveren van kwartaalrapportages was één van deze voorwaarden.

Jong
Simplon heeft in het tweede kwartaal zijn inhoudelijke doelstellingen behaald. Zo stonden er veel muziekstromingen geprogrammeerd die elders niet aan bod komen. Ook was het publiek jonger dan bij andere poppodia: zestig procent van de bezoekers was tussen de 16 en 25 jaar oud.
Gepubliceerd op: donderdag 27 september 2007