Gemeente Geldermalsen

Herinrichting Dorpsstraat Rhenoy: tweede ronde

27 september 2007 - Op donderdag 25 januari 2007 werd met de inwoners van Rhenoy uitgebreid gediscussieerd over de herinrichting van de Dorpsstraat. Aan de orde kwamen de omvorming tot 30-kilometergebied, het onderhoud, de riolering en de visie van landschapsarchitect Elings.

Mogelijke oplossingsrichtingen
Van de belangstellenden werd een actieve houding gevraagd om de problemen in kaart te brengen, prioriteiten te stellen en mogelijke oplossingsrichtingen aan te geven. Aan deze oproep werd breed gehoor gegeven en aan het eind van de avond konden de wethouder en zijn ambtenaren met een flink stuk huiswerk retour gemeentehuis.

Draagvlak
We zijn nu een aantal maanden verder en op basis van de resultaten van eigen gemeentelijk onderzoek, de inbreng van de belangstellenden tijdens de discussieavond en de voorstellen van de Communicatiecommissie Rhenoy is er een plan uitgewerkt. Om na te gaan of dit plan binnen Rhenoy op een breed draagvlak kan rekenen (want dat is immers de bedoeling) volgt er nu een inloopavond en wel op:
* Maandag 15 oktober 2007 tussen 20.00 en 21.30 uur in De Betuwepoort te Rhenoy

Inwoners van Rhenoy krijgen alle gelegenheid op- en aanmerkingen op het ontwerp te maken.
De uitkomst van deze avond zal mogelijk nog tot enkele aanpassingen van het plan leiden. Daarna hakt uiteindelijk het college van burgemeester en wethouders de knoop door en wordt de uitvoering van het werk ingepland.