Zoon van schrijver reikt speciale editie Ciske de Rat uit aan cast

27/09/2007 10:41



Joop van den Ende Theaterproducties



Amsterdam, 27 september 2007

ZOON VAN SCHRIJVER REIKT SPECIALE EDITIE CISKE DE RAT UIT AAN CAST

Vanmiddag om 14.15 uur reikt Look Bakker, de zoon van journalist en schrijver Piet Bakker (1897-1960), in schouwburg het Park in Hoorn het eerste exemplaar van de speciale musical-editie van Piet Bakker's Ciske de Rat uit aan de cast van Ciske de Rat - de Musical. Deze nieuwe Nederlandse musical is gebaseerd op de trilogie van Piet Bakker. Uitgeverij Meulenhoff Boekerij brengt de trilogie nu opnieuw uit in een speciale musical-editite van het boek. Ciske de Rat - de Musical gaat volgende week vrijdag in première in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

Piet Bakker werd beroemd met zijn Ciske romans, waarin zijn verteltalent en sociale betrokkenheid duidelijk opvielen. De trilogie werd in vele talen vertaald, tweemaal verfilmd en wordt nu voor het eerst als grootschalige musical opgevoerd. De musical-editie bevat de gehele trilogie: Ciske de Rat, Ciske groeit op en Cis de man.

Ciske de Rat - de Musical
In Ciske de Rat - de Musical zorgt de kleine Ciske opnieuw voor ontroering, humor en brutale streken, maar ziet men ook hoe de volwassen Ciske met zijn verleden probeert te leven. De belevenissen van Cis de Man, gespeeld door Danny de Munk, zijn door de musical heen geweven en geeft een nieuwe dimensie aan dit oer-Hollandse verhaal. De musical brengt je een avond vol herinneringen aan het jochie met een hartje van goud en blijft ontroerend en tijdloos. Naast Danny de Munk als volwassen Cis bestaat de cast onder anderen uit Mariska van Kolck, Hugo Haenen, Hajo Bruins, Marjolijn Touw, Ad Knippels, Marleen van der Loo en Sjoerd Pleijsier .

Componist Henny Vrienten schrijft met de musical Ciske de Rat voor het eerst muziek voor een grootschalige musical. De musical is een bewerking van André Breedland en Maurice Wijnen naar de trilogie Ciske de Rat van Piet Bakker. Paul Eenens tekent voor de regie.





http://www.musicals.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/