Ingezonden persbericht


Persbericht

GE Aviation opent distributiecentrum voor vliegtuigonderdelen in Schiphol-Rijk

Schiphol-Rijk, 27 september 2007 - Het onderdeel van General Electric Company (NYSE: GE), GE Aviation's Materials Organization, heeft gistermiddag officieel een nieuw distributiecentrum van 4700 m² in Schiphol-Rijk geopend. In het distributiecentrum liggen reserveonderdelen van vliegtuigmotoren voor hergebruik opgeslagen. Hiermee is de beschikbaarheid van deze materialen en ondersteuning aan klanten in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) vergroot.

Text Box:
Foto - Bill Millheam, General Manager GE A
"GE heeft geïnvesteerd in de ontwikkeling van een substantiële Aviation divisie en we blijven ons portfolio van producten en diensten voor onze klanten uitbreiden. De locatie is niet alleen een strategische locatie voor ons, maar ook voor onze klanten in de EMEA regio," aldus Jeana Quintana, president van GE Aviation Materials, een dochteronderneming van GE Aviation. "Onze luchtvaartklanten zullen snellere doorlooptijden ervaren voor reserveonderdelen van GE Aviation.

Dit is van belang in deze snelgroeiende wereldwijde business. Met de opening van het nieuwe distributiecentrum op deze strategische locatie, zijn we dichter bij onze klanten gevestigd."

Het distributiecentrum in Schiphol-Rijk is één van de drie regionale distributiecentra voor GE Aviation Materials. In juli 2007 is een nieuw distributiecentrum voor klanten in de Asia Pacific regio geopend in Changi, Singapore. Het hoofdkantoor van de organisatie, dat services verleent aan Noord- en Zuid-Amerika, is gevestigd in Dallas, Texas. Naast deze faciliteiten heeft GE Aviation ook locaties in Hongarije, Polen, Turkije, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk.

In Nederland is GE al meer dan 30 jaar actief. Haar Industrial en Commercial Finance businesses bieden in Nederland werk aan 1.250 werknemers, verdeeld over meer dan 40 locaties in Nederland. De Nederlandse GE bedrijven zijn verantwoordelijk voor een globale omzet van EUR 2,5 miljard. Het Europese distributiehoofdkantoor van GE Security is gevestigd in Weert en eerder dit jaar opende GE Artesia Bank een locatie in Amsterdam.

Over GE Aviation

GE Aviation Materials, een joint venture tussen GE Aviation en Snecma (SAFRAN Group), is een leider in de voorziening van onderdelen voor hergebruik voor vliegtuigmotoren en gerelateerde reserveonderdelen.

GE Aviation, een onderdeel van General Electric Company (NYSE: GE), is wereldleider in het leveren van commerciële en militaire vliegtuigmotoren en componenten. Ook biedt zij geïntegreerde digitale energielevering en mechanische systemen voor vliegtuigen. GE Aviation heeft ook een wereldwijd dienstverleningsnetwerk om deze diensten te kunnen ondersteunen.