Persberichten stad Utrecht, 10.30 uur

Utrecht, 27-09-2007

Inbrekers aangehouden

UTRECHT Op de Grote Trekdreef zijn donderdagmorgen twee 31-jarige verdachten uit Utrecht aangehouden voor een inbraak in een slooppand. Omstreeks 02.05 uur kreeg de politie de melding dat er zou worden ingebroken in een leegstaand pand. Agenten, waaronder een agent met een politiehond, gingen ter plaatse en zochten naar de verdachten. De verdachten reageerden niet op roepen en werden gewaarschuwd dat de hond zou worden ingezet om hen te zoeken. Het bleef stil en dus ging de hond op zoek. Hij vond de verdachten in een badkamer en beet één van hen in de arm. De andere verdachte weigerde zich over te geven en kreeg een tik met de wapenstok. Hierna liet hij zich ook aanhouden. De man die gebeten was is behandeld door een arts. Ze zijn allebei ingesloten.

Disciplinaire en strafrechtelijke onderzoeken

UTRECHT- Op woensdag 26 september is een politiefunctionaris van de Politie Utrecht aangehouden. De politiefunctionaris, een 39-jarige man uit Nieuwegein, wordt verdacht van het plegen van strafbare feiten. Een andere politiefunctionaris, een 25-jarige man uit Utrecht, is woensdag buiten functie gesteld. Tegen hem loopt een disciplinair onderzoek.

De onderzoeken naar de 39- en 25-jarige politiefunctionarissen lopen nog. In het belang van dit onderzoek kunnen op dit moment geen nadere mededelingen worden gedaan. De woordvoering richting media hierover verloopt via het Openbaar Ministerie.

Daarnaast brengt de Politie Utrecht naar buiten dat een 26-jarige politiefunctionaris uit Almere is ontslagen wegens ernstig plichtsverzuim. Het interne onderzoek naar de 26-jarige politiefunctionaris uit Almere is in mei gestart. De man is gedurende het onderzoek buiten zijn functie gesteld. Op basis van de uitkomsten van dit onderzoek is de politiefunctionaris ontslagen met als reden ernstig plichtsverzuim.

Beroving

UTRECHT Een bewoner is woensdag bij de centrale voordeur van een flatwoning aan het Vechtplantsoen beroofd door twee jongemannen.

De bewoner kwam omstreeks 23.40 uur bij de woning aan en werd door twee jongemannen, waarvan één met een vuurwapen, bedreigd en beroofd van zijn persoonlijke bezittingen. De daders zijn daarna beide op een herenfiets gevlucht richting de Vecht / De Muinck Keizerbrug.

Signalementen:

Verdachte 1: man van 16-20 jaar oud van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, ongeveer 175 cm lang, droeg een donkere leren jas, donkere broek, handschoenen en capuchon en bivakmuts.

Verdachte 2: man van 16-20 jaar oud van vermoedelijk Noord-Afrikaanse afkomst, droeg een lichtbuine jas met bontkraag en een bivakmuts.

De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt getuigen zich te melden bij de politie van het district Noord, via tel: 0900-8844. Anoniem via 0800-7000.

Poging autodiefstal

UTRECHT Op de Tafelbergdreef is woensdagavond een verdachte aangehouden omdat hij met anderen probeerde om een auto te stelen. De eigenaar van de auto was omstreeks 22.15 uur zijn hond aan het uitlaten en zag drie vreemde mannen in zijn auto zitten. Toen hij ze aansprak, gingen ze ervandoor. De man schakelde de politie in en agenten zochtten de omgeving af. Een 37-jarige man uit Utrecht kon worden aangehouden, naar de andere verdachten wordt een nader onderzoek ingesteld.

Winkeldief

UTRECHT Op de Voorstraat is een 44-jarige man uit Utrecht aangehouden omdat hij in een winkel een sporttas had volgeladen met levensmiddelen en zo langs de kassa wilde. Personeel wilde de man aanhouden, maar hij verzette zich in eerste instantie. Daarna wilde hij de spullen teruggeven en zijn weg vervolgen, maar het winkelpersoneel voorkwam dit en hield de man vast tot de komst van de politie. Agenten namen de man mee naar het bureau, waar hij in verzekering is gesteld en is ingesloten, omdat hij als veelpleger te boek staat.

Baldadigheid

UTRECHT Op de Van Heuven Goedhartlaan is een 13-jarige jongen uit Utrecht aangehouden voor baldadigheid. De jongen had omstreeks 18.00 uur twee vrouwen uitgescholden en bekogeld met karton. De vrouwen schakelden de politie in en gaven aan dat vier jongens zich schuldig hadden gemaakt aan dit gedrag, maar dat de 13-jarige de aanstichter was. Agenten zochten naar hem in de omgeving en troffen hem aan. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Laatst gewijzigd 27-09-2007 10:30 | © Politie Utrecht