Persberichten Rijn & Venen, 10.20 uur

Utrecht, 27-09-2007

Rook verdrijft inbrekers

LOENEN AAN DE VECHT In de nacht van woensdag 26 op 27 september werd ingebroken bij een winkel. De verdachte(n) belandden in een rookwolk.

Rond 02.25 uur kwam bij een alarmcentrale een inbraakalarm van een winkel aan de Rijksstraatweg binnen. Zij stelden de politie en de eigenaar van de melding op de hoogte. Toen de 55-jarige Loenense eigenaar bij zijn winkel kwam, zag hij dat de rookgenerator was afgegaan. Hij opende de voordeur en liet het pand luchten.

Verdachte(n) hadden een gat in het dak gemaakt om zo in het pand te komen. Daarbij was het rookalarm in werking getreden. De verdachte(n) zijn zonder enige buit gevlucht. De politie heeft een onderzoek in de omgeving ingesteld, maar daarbij werden geen verdachten of verdachte voertuigen aangetroffen.

Aan getuigen die in de nacht van woensdag op donderdag iets verdachts hebben gezien op of in de omgeving van het winkelcentrum aan de Rijksstraatweg wordt verzocht contact op te nemen met de politie van district Rijn & Venen op telefoonnummer 0900-8844.

Muziek zonder vergunning

MIJDRECHT Op woensdag 26 september werden drie mannen aangehouden voor muziek maken zonder vergunning.

In de middag zagen agenten dat twee mannen en een jongen op verschillende plaatsen in het centrum accordeon aan het spelen waren. Geen van de drie straatmuzikanten waren in het bezit van een vergunning. De drie, een jongen van 16 jaar en mannen van 25 en 36 jaar en allen afkomstig uit Roemenië, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

Er werd contact opgenomen met een Officier van Justitie. Hij bepaalde dat de verdachten per persoon een boete van 100 moesten betalen. Nadat de drie de boetes hadden voldaan, mochten zij het politiebureau verlaten.

Gordelcontrole

WOERDEN De politie heeft op woensdagmiddag 26 september een korte gordelcontrole op de Hogewal gehouden. Acht automobilisten maakten geen gebruik van de gordel en kregen een bekeuring van 75.

Inklimming

NIEUWER TER AA Een 15-jarige Vinkevener werd op woensdag 26 september aangehouden op verdenking van poging tot diefstal.

Rond 13.10 uur zag een getuige dat een jongen via een kapot raam een schuur aan de Korte Zuwe binnenklom. De getuige belde de politie en agenten gingen met spoed ter plaatse. In de schuur troffen zij een 15-jarige jongen uit Vinkeveen aan. Hij werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De verdachte had nog geen kans gezien iets te stelen.

Bekende verdachte

MIJDRECHT Een politieman herkende op woensdag 26 september een verdachte en hield hem aan.

Rond 23.00 uur zag een politieman tijdens de surveillance een man over de Hofland in de richting van de Dorpsstraat lopen. Hij meende in de man een verdachte te herkennen die voor fietsendiefstal werd gezocht. De agent keerde zijn auto en verzocht andere collegas ook die kant op te komen. Zij spraken de verdachte aan en verzochten hem zich te legitimeren. Dat kon hij niet, maar het bleek wel de gezochte verdachte, een 22-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, te zijn.

De verdachte werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. Hij is daar ingesloten en zal worden verhoord over zijn betrokkenheid bij enkele fietsdiefstallen. Tevens bleek dat hij nog een boete van 410 of acht dagen vervangende hechtenis open had staan.

Laatst gewijzigd 27-09-2007 10:23 | © Politie Utrecht