Gemeente Hilversum

Nieuwe naam voor marktterrein Langgewenst

26 september 2007
Het plein aan het Langgewenst gaat Marktplein heten. Dat is de uitkomst van de prijsvraag waarin Hilversummers tijdens Hilversum On Air werd gevraagd een naam voor het plein te bedenken. Vele inwoners hebben suggesties aangedragen. Op zaterdag 6 oktober maakt wethouder Ben Hammer om 11.00 uur op de markt bekend wie de prijsvraag voor de nieuwe naam heeft gewonnen.

De naam 'Marktplein' werd het meest genoemd. Een goede naam, vindt ook de gemeente omdat het ruimte biedt voor de functies die het plein zal herbergen. Uit de deelnemers die de naam Marktplein indienden, wordt een winnaar getrokken. Deze winnaar wint een rondvlucht voor drie personen boven Hilversum.

Een oplettende Hilversummer wees de gemeente erop dat het plein toch wel een officiële naam heeft. De gemeenteraad heeft in juli 1988, de naam Marktterrein Langgewenst aan het plein toegekend. De gemeente vindt bij een vernieuwd plein echter een nieuwe naam passen. Bovendien zal de naam Langgewenst niet verdwijnen want de straat langs het plein blijft net als nu Langgewenst heten.