Gemeente Abcoude


Kapvergunning Aasdomstraat niet verleend

Aanvraag op verzoek omwonenden
Zienswijzen

De gemeente heeft besloten geen kapvergunning te verstrekken voor de kap van bomen in de Aasdomstraat. Op 2 augustus publiceerde de gemeente Abcoude haar aanvraag voor een kapvergunning voor bomen aan de Aasdomstraat.

Aanvraag op verzoek omwonenden

Vanwege de herinrichtingwerkzaamheden in de Aasdomstraat organiseerde de gemeente een informatiebijeenkomst voor omwonenden op 12 juli 2007. Tijdens deze informatiebijeenkomst bleek een ruime meerderheid van de bewoners de wens te hebben dat de bomen in de straat gekapt zou worden. Omdat de gemeente graag zoveel mogelijk rekening houdt met de wensen van de bewoners bij de inrichting van de straat, heeft de gemeente vervolgens een kapvergunning aangevraagd. Op deze vergunningaanvraag zijn verschillende zienswijzen binnengekomen.

Zienswijzen

Naar aanleiding van de, voornamelijk negatieve, zienswijzen die zijn binnengekomen op de aanvraag, heeft de gemeente onderzoek ingesteld naar de levensverwachting van de berken. Hieruit bleek dat na de werkzaamheden voor de herinrichting, de berken nu nog een levensduur hebben van minimaal 15 jaar. De overlast die veroorzaakt wordt door de wortels van de bomen die weg en trottoir omhoog duwen, is onvoldoende om kap te rechtvaardigen. Alles overwegende, wordt de kapvergunning voor de 26 berken in de Aasdomstraat niet verleend.