Gemeente Dongen


Start bouw nieuw woonzorgcentrum s Gravenmoer in zicht

Er zit schot in de bouwplannen voor de Hoofdstraat, Kerkebosdreef en s Gravenhoven in s Gravenmoer. Naar verwachting dient Woningstichting Volksbelang in oktober de definitieve plannen in voor een kleinschalig woonzorgcentrum en vier koopwoningen. Wethouder Joop Velthoven is verheugd: Het plan is op een zorgvuldige wijze tot stand gekomen en dat vergt tijd. Gelukkig kan de bouw, als alles volgens planning gaat, in april of mei 2008 starten.

Woningstichting Volksbelang ontwikkelt in samenwerking met een aantal andere partijen een woonzorgcentrum in s Gravenmoer. Op de locaties Hoofdstraat 2a/2b, Kerkebosdreef 1 t/m 39 en s Gravenhoven worden 34 bestaande woningen getransformeerd tot een wooncomplex van 51 woningen. Die woningen zijn geschikt voor ouderen die eventueel zorg nodig hebben en mensen met een verstandelijke handicap. De geldautomaat, boekenautomaat, apotheek, thuiszorg, bloedprikdienst en het maatschappelijk werk gaan mee naar de nieuwbouw. Daarnaast bouwt Volksbelang op de locatie van de Rabobank aan de Hoofdstraat vier nieuwe koopwoningen.

Reacties en overeenstemming
Bij het opstellen van de bouwplannen is zoveel mogelijk rekening gehouden met de wensen van inwoners en instellingen. Tijdens en na de informatiebijeenkomsten op 20 december 2005 en 23 oktober 2006 hebben zij gereageerd op het plan en het gewenste woon- en leefklimaat. Met de huidige bewoners (huurders) van de woningen aan de Kerkebosdreef en s Gravenhoven is inmiddels overeenstemming bereikt over de plannen. De eerste zes bewoners van de Kerkebosdreef verhuizen eind maart, begin april 2008 naar een andere woning binnen s Gravenmoer. En vanaf dan zitten de thuiszorg, de bloedprikdienst en het maatschappelijk werk tijdelijk in het Rabobank-kantoor.

Hoe verder?
De gemeente verwacht dat de definitieve bouwplannen volgende maand binnenkomen. Daarna loopt er van november 2007 tot en met januari 2008 een planologische procedure. Als alles volgens planning gaat, kan de bouw eind april, begin mei starten. Volksbelang bouwt als eerste elf appartementen en een nieuwe ontmoetingsruimte voor senioren aan de Kerkebosdreef. Tegelijkertijd realiseert Volksbelang zeven woningen met medische voorzieningen en een geld- en boekenautomaat aan de Hoofdstraat 2a/2b. Daarnaast wordt er gewerkt aan een ontwerp voor de inrichting van de openbare ruimte.

Wilt u meer weten over dit project? Kijk dan op www.dongen.nl, Plannen en projecten, Woningbouwprojecten, s Gravenmoer. Of kijk op www.volksbelang.com, Nieuwbouw/projecten, Woonzorg s Gravenmoer.

Laatst gewijzigd: 27-9-2007