Hoogheemraadschap van Rijnland


Noordwijk aangescherpt

Veiligheidssituatie op strand Noordwijk aangescherpt

Onverantwoord om het strand op te gaan bij kustwerkzaamheden!

De werkzaamheden aan de kustversterking zijn in volle gang. Met de vele shovels, kranen en vrachtwagens op het strand is het gevaarlijk voor mensen op het strand. Daarom hebben het hoogheemraadschap Rijnland en de gemeente Noordwijk vanaf het begin hekken rondom het strand geplaatst. Ondanks het verbod om `de bouwplaats' te betreden, zijn mensen langs en onder hekken door het strand opgegaan. Burgemeester Groen en hoogheemraad Groen: `Het is onverantwoord om het strand op te gaan. De hekken staan er niet voor niets. Ga niet het strand op!'. Het hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Noordwijk nemen extra veiligheidsmaatregelen.

De hekken rondom het werkterrein worden onlosmakelijk met elkaar verbonden en vandalismebestendig gemaakt. Vanaf 1 oktober wanneer de zandsuppleties beginnen gaan medewerkers van de aannemer 24 uur per dag zorg dragen voor de beveiliging van het werkterrein. Met de zandsuppleties worden grote hoeveelheden zand vanuit zee op het strand gespoten om een tijdelijke nooddijk te creëren. De situatie op het strand wordt daarmee en met het slechte weer nog gevaarlijker, omdat drijfzand kan ontstaan.

Bekeuring

Personen die zich op het afgesloten deel begeven zijn in overtreding en kunnen een bekeuring krijgen van de politie. Met het zware werkmaterieel en straks het drijfzand is het zo gevaarlijk op het strand dat niet te tolereren is dat mensen zichzelf en anderen in gevaar brengen. Ook de medewerkers van de aannemers moeten veilig kunnen werken. Zij hebben opvallende neonkleur werkkleding aan. Passanten zijn vaak slecht zichtbaar.

Wanneer het werk klaar is in april 2008, kan iedereen weer het strand op. Op dit moment is via de afritten 1 t/m 7 en 22 t/m 27 het strand naast de werkzaamheden nog bereikbaar.

Geïnteresseerden die de werkzaamheden toch willen aanschouwen kunnen kijken vanaf de boulevard en op de balustrade van het informatiecentrum bij het Palaceplein. Voor meer informatie over de werkzaamheden kijkt u op: www.rijnland.net/kustversterking of in het informatiecentrum dat nu dagelijks is geopend van 12:00 - 19:00 uur. Per 1 oktober aanstaande is het centrum open van 11:00-18:00 uur. 'Droge voeten, schoon water!'