Veilig Amsterdam


Stadsdeel Zuidoost - Bewonersenquête Gein

Kikkenstein in Zuidoost


* Stadsdeel Amsterdam Zuidoost

Kijk ook bij


* Website stadsdeel Amsterdam Zuidoost

27 september 2007

Stadsdeel Zuidoost wil graag weten hoe men in Gein denkt over de toekomst van de wijk. De komende drie weken worden bewoners, bezoekers en ondernemers in Gein door een team van enquêteurs gevraagd naar hun mening over zaken als wonen, voorzieningen, bereikbaarheid en veiligheid. De informatie die daaruit naar voren komt, zal gebruikt worden voor het opstellen van een wijkvisie.

Een wijkvisie is een document waarin wordt aangegeven hoe een wijk er over 10 a 15 jaar uit zou moeten zien. Alle themaâs die in een wijk een rol spelen, komen daarin aan de orde. Met zoân wijkvisie kunnen het stadsdeel en andere partijen in de wijk (woningcorporaties, politie, buurtwerk, zorginstellingen, scholen) jaarlijks bekijken welke maatregelen nodig zijn om de gewenste toekomstsituatie te bereiken. De wijkvisie geeft dus bewoners en andere belanghebbenden in Gein een idee welke richting het uit gaat met de wijk.

Het enquêteren start zaterdag 15 september in het winkelcentrum ât Gein en âs avonds bij het jongerenoverleg op het dagkampeerterrein aan de Gaasperplas. De komende weken komt het team langs in een aantal straten in de buurten Gein 1, 2, 3 en 4.

Voor vragen over de wijkvisie Gein kunt u contact opnemen met: Stadsdeel Zuidoost
Sector Wijkbeheer, afdeling wijkcoördinatie
Sandra van der Steen, projectleider wijkvisie Gein 020-2525000