Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap

2070800690

Vragen van het lid Pechtold (D66) aan de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap over de keuze tussen gratis schoolboeken en de kwaliteit van het onderwijs. (Ingezonden 26 september 2007)


1
Heeft u kennisgenomen van de berichtgeving over de keuze tussen gratis schoolboeken en de kwaliteit van het onderwijs, waarvoor veel scholen zich gesteld zien? 1)


2
Hoe beoordeelt u de reactie van onder meer de VO-Raad en de Groep Educatieve Uitgeverijen waarin zij stellen dat scholen gedwongen worden klassen te vergroten, schoolboeken te schrappen of leraren te ontslaan als het kabinet niet meer geld ter beschikking stelt voor de invoering van gratis schoolboeken?


3
Onderschrijft u de stelling: "de invoering van gratis schoolboeken mag en zal nooit en te nimmer ten koste gaan van de kwaliteit van onderwijs, in welke zin dan ook"? Zo ja, kunt u de berichten in de media ontzenuwen en de Kamer garanderen dat het geld voor gratis schoolboeken niet ten koste gaat van de leraren, de kwaliteit van het lesmateriaal of de klassengrootte?


1) Het Parool, 22 september 2007 en De Pers, 22 september 2007