Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave donderdag 27 september

* VROUW OVERLEDEN NA STEEKPARTIJ
ROTTERDAM - De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag een 34-jarige Rotterdammer gearresteerd na een steekpartij met dodelijke afloop op de De Quackstraat. Hierbij kwam een nog onbekende vrouw om het leven.
Rond middernacht ging politiepersoneel van het district Zuid na een melding naar De Quackstraat. Hier troffen zij een zwaar gewonde vrouw aan, die ter plaatse aan haar verwondingen overleed. Direct werd, mede aan de hand van getuigenverklaringen, een uitgebreid onderzoek ingesteld. Aan de Noordkant van de Maastunnel werd de verdachte in zijn auto staande gehouden en gearresteerd. De Rotterdammer is overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten.
De aanleiding van de steekpartij ligt vermoedelijk in de relationele sfeer.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA AANTREFFEN VUURWAPEN

VLAARDINGEN - Politiepersoneel van het district Waterweg-Noord heeft in de nacht van donderdag een 21-jarige Rotterdammer aangehouden na het aantreffen van een vuurwapen in een auto. Rond drie uur meldde een getuige bij twee voertuigen op de Oosterstraat twee mannen zich verdacht gedroegen. Ter plaatse werd de Rotterdammer in de auto aangesproken. Tijdens een doorzoeking in de auto werden een vuurwapen en verdovende middelen aangetroffen. De 21-jarige Rotterdammer werd gearresteerd en overgebracht naar het politiebureau waar hij is ingesloten. Het vuurwapen en de verdovende middelen zijn in beslag genomen. Na onderzoek is inmiddels gebleken dat er vanaf de Oosterstraat een auto is ontvreemd. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* MAN NA ACHTERVOLGING GEARRESTEERD NA DIEFSTAL AUTO

HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben in de nacht van woensdag op donderdag een 20-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats gearresteerd na de diefstal van een personenauto. Rond twee uur zag surveillerend politiepersoneel op de Aveling een auto met hoge snelheid rijden. Nadat de bestuurder hiervan een stopteken negeerde, werd een achtervolging ingesteld. Op de Schutwant reed de verdachte tegen een hek en paaltje van een tuin, waardoor ook veel schade aan de tuin ontstond. Tijdens het fouilleren van de 20-jarige man werden een mes, horloges en een filmcamera aangetroffen. Deze waren vermoedelijk van diefstal afkomstig. Uit nader onderzoek is inmiddels gebleken dat de auto is weggenomen na een inbraak in een woning aan de Max Havelaarweg.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau en in verzekering gesteld.


* MAN AANHOUDEN BEDREIGING EN MISHANDELING

ROTTERDAM-ZUID - In de nacht van woensdag op donderdag rond half twee kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning aan het Helmveld.
Toen de gewaarschuwde agenten arriveerden, waren er mannen voor de woning aan het vechten. Het politiepersoneel hield een 22-jarige Rotterdammer aan en bracht hem over naar een politiebureau voor nader onderzoek.
Volgens de vier mannen die in de woning waren, kwamen er enkele mannen de woning in en overgoten twee van hen met benzine, waarna ze dreigden hen in brand te steken. Daarop ontstond er een vechtpartij, waarna enkele mannen wisten te ontkomen. De toedracht van deze mishandeling is nog onbekend.
De recherche van het district Zuid is een onderzoek gestart naar de toedracht en de overige verdachten.