Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


De Duiventil dé groepsaccommodatie 2007
Leidschendam 26 september 2007, De Duiventil in Nunspeet is uitgeroepen tot dé Groepsaccommodatie van het jaar 2007. Dat is de uitslag van de verkiezing die is gehouden onder de lezers van het magazine Groepsaccommodaties 2007, een uitgave van het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC).

In 1960 namen Nico en Geert Timmers, oorspronkelijk uit Rijnsburg, een pension over aan de Eperweg in Nunspeet en begonnen daar het 'Christelijk Jeugdvakantieoord De Duiventil. Het werd als een soort jeugdherberg gerund en er heerste een zekere positieve sociale controle. Ook gezinnen waren toentertijd welkom.

De zoons Nico en Piet Timmers namen in 1973 het bedrijf over en sloten zich aan bij Recron Groepsaccommodaties, waardoor de markt waarop zij zich richten werd verruimd met zorg-, creativiteit- en ouderengroepen. De infrastructuur rondom de drie logeergebouwen (Tortelduif, Houtduif en De Tuimelaar) werd verbeterd.

Eind 2005 hebben de zoons van Nico, Jeroen en Marnix, het bedrijf in een VOF constructie ondergebracht en hebben het gehele bedrijf verder geprofessionaliseerd. Zij richten zich, naast de bestaande gasten, nu op verschillende groepen, vergaderingen en dagarrangementen. De drie accommodaties zelf zijn inmiddels gerenoveerd en geclassificeerd met 5 sterren.

De Duiventil onderscheidt zich door tal van activiteiten in het kader van Meer Bewegen Voor Ouderen te organiseren. Zo zijn er speciale dansmidweken, midweken 'Fit & sportief' en fietsmidweken. Meer informatie: www.deduiventil.nl Het bedrijf was afgelopen jaar genomineerd voor de RECRON-prijs Ondernemer van het jaar 2006.

In de nieuwe gids NL-Groepsaccommodaties 2008 staan meer dan 200 groepsaccommodaties, een groot deel daarvan is geclassificeerd door de Stichting Keurmerk, Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) onder auspiciën van de brancheorganisatie RECRON. De gids wordt verspreid via VVV- en ANWB-kantoren, de meeste ANVR-reisbureaus en op diverse beurzen in Nederland. De gids is ook te bestellen via internetsites, zoals www.nlgroepsaccommodaties.nl en www.lekkerweg.nl. Op de eerste site is de gehele gids ook digitaal te vinden.