Ingezonden persbericht


Persbericht

Nederlands MKB relatief goed voorbereid op dataverlies

~ Europees onderzoek door NetApp: milieu voor Nederlandse organisaties ondergeschikt bij aankoop IT-systemen ~

Schiphol-Rijk, 27 september, 2007 - Uit onderzoek van Network Appliance (NetApp), Inc. (NASDAQ: NTAP) blijkt dat 38 procent van de Nederlandse IT-managers het laatste jaar een toename van 10 tot 20 procent hebben gezien in de benodigde storage-capaciteit. Slechts 8 procent ervaart stabiliteit in opslagcapaciteit.

Voornamelijk bij de overheid en in de gezondheidszorg is de behoefte aan opslagcapaciteit sterk gestegen. Dit is voornamelijk het gevolg van een toename in documentstromen, 35 procent van de Nederlandse IT-managers noemt dit de belangrijkste oorzaak. Een andere belangrijke reden voor de toegenomen opslagbehoefte is de groei in aantal gebruikers. Deze oorzaken gelden voornamelijk bij de overheid en commerciële instanties.

Network Appliance heeft een onderzoek gedaan naar de manier waarop Europese organisaties omgaan met dataopslag*. Het onderzoek is in augustus uitgevoerd door het onafhankelijk onderzoeksbureau Redshift Research, gevestigd in de UK . Voor het onderzoek zijn duizend IT-managers ondervraagd, werkend voor organisaties in verschillende branches met honderd tot duizend werknemers in de UK, Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje, Zwitserland, Zweden en Nederland.

De meerderheid van de Nederlandse organisaties is voorbereid op eventueel dataverlies. Dat is een verschil met de rest van Europa. Het onderzoek toont aan dat bijna tweederde van de organisaties in heel Europa niet goed voorbereid is op het mogelijke verlies van opgeslagen data. De sectoren overheid, gezondheidszorg, financiële dienstverleners en nutsbedrijven zijn het slechtst voorbereid. De meeste organisaties in Nederland hebben een back-up- en recovery-strategie geformuleerd gebaseerd op het gebruik van disk. Ook een combinatie van tape en disk komt veel voor bij Nederlandse organisaties.

Nederlandse organisaties nemen in vergelijking tot andere Europese landen het milieu het minst vaak in overweging bij aankoopbeslissingen over IT-systemen. 85 procent van alle respondenten in heel Europa geeft aan dat het milieu invloed heeft op de aankoopbeslissing over IT-systemen. Daarnaast vindt de helft van de Nederlandse respondenten het heel belangrijk dat storage-hardware minder elektriciteit verbruikt en minder koeling nodig heeft. Dit laatste is vooral voor nutsbedrijven belangrijk.

Organisaties ondervinden verschillende uitdagingen in het beheren van hun storage-capaciteit. De grootste uitdaging voor Nederlandse organisaties is het ontwikkelen van een gebruiksvriendelijke infrastructuur. Andere belangrijke factoren zijn het vinden van juist personeel, vooral bij commerciële bedrijven, en het bijhouden van de laatste ontwikkelingen in technologie, dit is voornamelijk bij de overheid het geval. Wanneer organisaties externe hulp zoeken bij het bouwen en beheren van hun infrastructuur, consulteren Nederlandse organisaties voornamelijk system-integrators.

*Het volledige onderzoeksrapport is op te vragen via LEWIS, maudg@lewispr.com, +31 (0)40 235 4600

(415 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Ronald Sens, NetApp: Tel: 020-6394193
E-mail: ronald.sens@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com