Ingezonden persbericht


Persbericht

Unit 4 Agresso breidt uit naar Afrika

Sliedrecht, Nederland - 27 september 2007 - Unit 4 Agresso breidt uit naar Afrika en het Midden-Oosten door een samenwerking aan te gaan met AH Consulting. Dit is een vooraanstaande pan-Afrikaanse business & IT-consulting organisatie. AH Consulting zal een Afrikaans Agresso Competence Centre implementeren.

Herbert Rwamibazi, CEO van AH Consulting: "De voortdurende investeringen van Afrikaanse organisaties in zakelijke systemen die te duur zijn in de aanschaf, implementatie en onderhoud, moeten tot een halt geroepen worden. Bedrijven en overheidsinstellingen in de gehele Afrikaanse regio staan onder druk om te veranderen. Alle Afrikaanse organisaties ondervinden de effecten van de voortdurende herstructurering en ontwikkeling op dit continent. Dit speelt in de overheids-, onderwijs-, welzijns-, en zakelijke sector. De organisaties klagen over het feit dat zij beperkt worden door de starheid van hun zakelijke systeem, dat geleverd is door de traditionele ERP-marktleiders. Hun frustraties komen het meest naar voren in de continue noodzaak om meer geld uit te geven door veranderingen in hun activiteiten."

"We hebben het totale aanbod in de markt onderzocht en ontdekten dat Unit 4 Agresso de enige aanbieder was die ons kon verlossen van de starre oplossingen met zijn unieke 'post-implementation agility'-mogelijkheden. Deze mogelijkheden zorgen ervoor dat de Afrikaanse zakelijke en overheidssector weer aan het roer komen te staan, doordat zij dan de druk van veranderingen aan kunnen zonder uitgebreid advies van externe adviseurs. Dit zorgt niet alleen voor een enorme kostenbesparing, maar zal ook bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de Afrikaanse regio."

Chris Ouwinga, President & CEO van Unit 4 Agresso: "Hoewel Unit 4 Agresso al diensten levert aan belangrijke klanten in landen als Ethiopië, Equatoriaal-Guinea en Zuid-Afrika, realiseren we ons dat het behalen van succes in de gehele Afrikaanse regio lokale aanwezigheid, deskundigheid en capaciteit vereist. AH Consulting biedt dit door zijn netwerk van lokale kantoren in zowel Afrika als het Midden-Oosten, zijn toegang tot duizenden gekwalificeerde en deskundige bronnen en zijn sterke contacten met beïnvloeders uit het zakenleven en de overheid en ontwikkelingspartners. AH Consulting is voor ons de ideale partner om te zorgen voor groei in de gehele Afrikaanse regio."

Het Agresso Competence Centre zal gezamenlijk worden ontwikkeld om aan de grote vraag te voldoen die al werd ervaren in de introductieweek in Kampala, Oeganda. Deze introductieweek werd druk bezocht door senior businessmanagers, overheidsmanagers, ministers en hoogwaardigheidsbekleders uit de regio.

De introductie heeft aandacht gekregen in de belangrijkste kranten en op nationale radio- en televisiestations in Oeganda en andere Afrikaanse landen.

VOOR DE REDACTIE

Over Unit 4 Agresso
Unit 4 Agresso is een toonaangevende internationale producent van bedrijfssoftware voor dienstverlenende bedrijven en instellingen. Met vestigingen in 10 Europese landen, de Verenigde Staten en Canada en verkoopactiviteiten in diverse andere landen werd in 2006 een omzet van ¤ 237 miljoen gerealiseerd. Het hoofdkantoor staat in Sliedrecht, Nederland. Ultimo 2006 had Unit 4 Agresso 2.760 medewerkers in dienst.

Over AH Consulting
AH Consulting is een vooraanstaand pan-Afrikaans consulting bureau dat is gespecialiseerd in het leveren van op resultaten gebaseerde consultancy-diensten voor de private en publieke sector, non-overheid en ontwikkelingsorganisaties. De nadruk in zijn dienstverlening ligt op economie, financieel management, human resources en informatiesystemen. AH Consulting heeft kantoren in Oeganda, Rwanda, Burundi en Ethiopië en opereert in belangrijke landen op het Afrikaanse continent en in het Midden-Oosten. De opening van kantoren in Zuid-Afrika, Ghana en UAE wordt in de nabije toekomst gerealiseerd.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met LEWIS Global Public Relations: Cathelijne van den Bosch/Yvonne van Bokhoven
Tel: +31 (0) 40 235 46 00
Email: cathelijnev/yvonnev@lewispr.com
Web: www.lewispr.com

Edwin van Leeuwen van Unit 4 Agresso N.V.
Tel.: +31 (0)184 444444
Fax: +31 (0)184 444463
E-mail: Edwin.van.Leeuwen@unit4agresso.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com