Gemeente Geldermalsen

Geldermalsen werkt mee aan Rijn-Delta fietsroute

27 september 2007 - Geldermalsen werkt mee aan de realisatie van een belangrijke schakel in de doorgaande fietsroute van Gorinchem tot Doorn; De Rijn- Delta route. Hierdoor ontstaat een interessante thematische route langs de (Neder) Rijn, Lek, Linge (Betuwe), Waal en Merwede.

Bewegwijzeringborden
De route wordt gerealiseerd door de stichting Landelijk Fietsplatform. Geldermalsen stemt in met het plaatsen van de bewegwijzeringborden en draagt bij aan de kosten voor het onderhoud van de borden op de route.

Toerisme
Het meewerken aan deze toeristische fietsroute past in het Geldermalsense toeristische beleid en het regionale toeristische-recreatieve visie- en actieplan Rivierenland 2007-2011. Het plan heeft als doelstelling het bevorderen van de economische groei op het gebied van toerisme en recreatie in Rivierenland, passend bij de aard en de schaal van het landschap, de kernen en de bevolking. Bevorderen van fietstoerisme sluit daar goed op aan.

Het is de bedoeling dat de route in mei 2008 gereed is en wordt opgenomen in een gids van de stichting Landelijk Fietsplatform.

Meer lezen Toeristische informatie