Gemeente Dordrecht


Herinrichting Lombardgebied van start

Eerste fase duurt tot eind oktober 2007 | 26-9-2007

De werkzaamheden in het Lombardgebied zijn in volle gang Op maandag 24 september is gestart met de herinrichting van het Lombardgebied. Elfhuizen wordt afgesloten voor verkeer om opnieuw te bestraten.

De recent opgeleverde nieuwbouw bij het Spuiplein en het verbeteren van de openbare ruimte in het Lombardgebied geven de binnenstad een herkenbare en aantrekkelijke toegang. Ook wordt de fietsroute via Elfhuizen naar de binnenstad een stuk veiliger.

De eerste fase start op Elfhuizen en duurt naar verwachting tot eind oktober. Tijdens de werkzaamheden kan het verkeer dit gebied niet in rijden en wordt omgeleid via Spuiboulevard Noord - Nieuwe Hilstraat - Raamstraat of de route Lombardstraat - Bethlehemplein - Raamstraat.

Nieuw aanzicht

Elfhuizen, Spuiboulevard (ten noorden van de Spuihaven), Nieuwe Hilstraat, Bethlehemplein, Lange Breestraat en Spuiplein worden geheel opnieuw ingericht. Ook de Lombardstraat (tussen de Lange Breestraat en Bethlehemplein) en de Boogjes (bij de parkeerplaatsen nabij Spuiplein) vallen binnen de herinrichting. De kade van de Spuiboulevard krijgt een heel ander aanzicht, zodat de vormgeving aansluit bij die als ter hoogte van "Intree." Aan de straatkant van de kade komen bomen en een rij lantaarns. Centraal op het Bethlehemplein worden drie bomen geplant.

Er wordt gewerkt in verschillende fasen, waarbij rekening wordt gehouden met bereikbaarheid en doorstroming. Als alles volgens plan verloopt, is het vóór de zomer van 2008 klaar.

Voor vragen of opmerkingen over de werkzaamheden kunnen omwonenden contact opnemen met de opzichter, Michel Dubbelman (06 54383159).