Ingezonden persbericht




Persbericht

Nominaties Broos van Erp prijs 2007 bekend

Utrecht, 26 september 2007 - De jury heeft de gennomineerden bekend gemaakt voor één van de belangrijkste e-business en ICT-gerelateerde awards in Nederland: de Broos van Erp prijs.

Uit de in totaal 44 aanmeldingen voor de Broos van Erp prijs 2007 zijn vier bedrijven genomineerd. Dit zijn: Paydutch, KSYOS, 1Uptoys en AED. Op dinsdag 23 oktober aanstaande worden tijdens het Nationaal ICT Event 2007 de genomineerden beoordeeld tijdens openbare sessies door de hoofdjury. Tevens wordt op die dag de winnaar tijdens het besloten Award diner bekend gemaakt door de heer Frank Heemskerk, Staatssecretaris van Economische Zaken.

Jury

De vakjury van de Broos van Erp prijs die de selectie van de genomineerden heeft gemaakt bestaat uit Han Gerrits (Innovationfactory), Edo van Santen (Venture Capital Coach), Arjan Kors (BIZZ), Nils de Witte (Nebib) en Evert van den Akker (TNO). De hoofdjury bestaat uit: Roel Pieper (Etirc, voorzitter), Nicole Kroon (Ministerie van Economische Zaken), Han Gerrits (Innovationfactory), Werner Haan (Solutions Radio) en Piet van Staalduijnen (Syntens).

De Broos van Erp prijs

De Broos van Erp prijs is de aanmoedigingsprijs van het Ministerie van Economische Zaken, ter waarde van ¤ 50.000,-, voor een succesvolle, sstartende ondernemer uit het midden- en kleinbedrijf. Een bedrijf mag niet langer bestaan dan drie jaar en dient minder dan 100 medewerkers hebben. Een bedrijf komt in aanmerking als het in het afgelopen jaar op een innovatieve en effectieve wijze gebruik heeft gemaakt van een ICT-, e-business-, of internettoepassing. Tot de eerdere winnaars behoren onder andere Bibit, Realmapping, DmD Secure, Howards Home, Backbase, 3mensio en Solutions Radio.

Het Nationaal ICT Event is een initiatief van het Ministerie van Economische Zaken en Stichting Media Plaza en wordt ondersteund door de PricewaterhouseCoopers, BIZZ, VNU Media en VNU Exhibitions. Dagvoorzitter tijdens het Nationaal ICT Event is Jort Kelder. Kijk voor meer informatie over het Nationaal ICT Event en het programma op www.ictevent.nl.