Ingezonden persbericht


()

The SAP Job Board: vraag naar hybride businesstechnologen groeit sterk

Recruitment-specialist biedt adviezen voor toekomstvaste SAP-carrières

Amsterdam, 27 September 2007 - The SAP Job Board (http://www.thesapjobboard.com/nl/), onderdeel van IT Job Board (www.itjobboard.nl), adviseert SAP-professionals om scherp te blijven op hun competenties in de snel veranderende IT-omgeving. De recruitment-site heeft een gids ontwikkeld voor SAP-professionals met als titel 'De 10 beste manieren om je SAP-carrière zeker te stellen'. De gids biedt deze groep praktische adviezen hoe men optimaal rendement kan behalen uit de eigen SAP-kennis.

De gids speelt onder meer in op een steeds sterkere focus van werkgevers op business-skills naast technologiekennis. Verder biedt de uitgave een overzicht van de huidige IT-markt met extra aandacht voor de markt voor bedrijfssoftware. Daarbij geeft de recruitment-site ook voorspellingen over de werkgelegenheid voor SAP-professionals in de toekomst. De verwachting is dat er in de toekomst meer vraag zal zijn naar hybride businesstechnologen.

Het handboek van www.thesapjobboard.com/nl geeft verder een top 10 van aanbevelingen voor 'future-proof' SAP-expertise. Deze top 10 ziet er als volgt uit.
- Raak bekend met webservices.

- Verbeter de skills op het gebied van software-engineering.
- Ontwikkel expertise op het vlak van partnertechnologieën.
- Overweeg projectmanagement als specialisatie.
- Ontwikkel consultancy-skills.

- Houd het SAP-acquisitieprogramma scherp in de gaten.
- Bouw ervaring op met systeemintegratie.

- Kijk goed naar de concurrenten van SAP.

- Ontwikkel skills op het gebied van managementtools.
- Word een expert in een specifieke (verticale) sector.

Alex Farrell, directeur van www.thesapjobboard.com/nl , zegt: "Hoewel de SAP-carrièremarkt op dit moment bloeit, mogen kandidaten niet achterover leunen. Het is cruciaal dat ze verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen marktwaarde door steeds te kijken naar de toekomst en ervoor te zorgen dat ze hun vaardigheden op peil houden met kennis die over een, drie en vijf jaar vereist zal zijn. www.thesapjobboard.com/nl onderkent dat dit een flinke uitdaging kan zijn en heeft daarom 'De 10 beste manieren om je SAP-carrière zeker te stellen' ontwikkeld. Het doel is om IT-professionals te helpen een breder beeld te ontwikkelen en ze de baan te laten vinden, die ze willen."

Exemplaren van de gids van http://www.thesapjobboard.com/nl zijn beschikbaar via www.thesapjobboard.com/fut/SAP-carriere.pdf

-einde-

Over IT Job Board
IT Job Board is sinds april 2005 actief en maakt deel uit van het Job Board Enterprises-netwerk. Achterliggende gedachte is dat het internet het belangrijkste kanaal is voor werving in de IT-sector. Momenteel is www.itjobboard.nl een van de meest gebruikte wervingssites voor IT-personeel in Nederland en Europa. Online technologie maakt het mogelijk om gericht kandidaten te selecteren uit de database van 53.000 IT-professionals. Bedrijven kunnen zoeken op vaardigheden, regio of ervaring. Daarnaast biedt IT Job Board werkgevers diensten als vacatureplaatsing, een speciale werkgeverssectie, e-mailcampagnes en advies op het gebied van advertentieteksten. Klanten van IT Job Board in Nederland zijn onder andere LogicaCMG, Atos Origin, Orange, Compuware, Dell, Getronics Pink Roccade, Meeus, DHL en Tridion.