Politie Twente

Persberichten Politie Twente donderdag 27 september

Nancy Hanterink: 053-4555588

Laptop met belangrijke informatie gestolen

Enschede

Op woensdag 26 september is er een laptop gestolen uit een woning aan de Piksenbrink in Enschede. De 24-jarige eigenaresse roept de dader op de laptop met daarin belangrijke informatie terug te geven.

Uit de woning van een 24-jarige bewoonster aan de Piksenbrink in Enschede werd op woensdag 26 september tussen middernacht en 04.00 uur een laptop gestolen. De laptop bevat belangrijke examen gegevens van de eigenaresse. De Enschedese heeft erg veel belang bij de examen gegevens en hoopt dat de dader wroeging krijgt en haar de laptop teruggeeft.

De politie verzoekt, indien men meer informatie heeft over de diefstal, contact op te nemen met de Afdeling Enschede Zuid van de Politie Twente via 0900-8844 of via Meld Misdaad, 0800-7000. (07-125913)

Zowel verdachte als aangeefster krijgen proces verbaal

Ambt Delden

De politie heeft op woensdag 26 september op de Rijksweg in Ambt Delden een 39-jarige man uit Diepenheim aangehouden. Hij vernielde de auto van een 28-jarige Hengelose.

Op woensdag 26 september omstreeks 14.30 uur reed een 28-jarige automobiliste uit Hengelo over de Rijksweg in Ambt Delden. Vanwege maaiwerkzaamheden ontstond er een kleine file. De 28-jarige wilde niet in de file wachten en besloot de rij auto's en de werkzaamheden via het fietspad aan de rechterzijde van de weg te passeren. Een 39-jarige wegwerker zag dit, stopte de auto en sprak de automobiliste aan op haar gedrag. Hij werd hierbij zo boos dat hij tegen haar auto aan schopte. De 28-jarige deed bij de politie aangifte van vernieling. De 39-jarige werd aangehouden wegens vernieling en kreeg hiervoor een proces-verbaal. Ook de automobiliste kreeg van de politie een proces-verbaal wegens het rijden over een fietspad en het negeren van dwangborden. (07-125901

Enschedeër aangehouden wegens oplichting

Enschede

Een 38-jarige Enschedeër is op woensdag 26 september aan de Lipperkerkstraat in Enschede aangehouden. Hij wordt verdacht van oplichting.

Op woensdag 26 september heeft de politie omstreeks 11.00 uur in een woning aan de Lipperkerkstraat in Enschede een 38-jarige Enschedeër aangehouden. Op 18 januari dit jaar deed een 19-jarige Enschedeër aangifte van oplichting. Van zijn rekening werden enkele honderden euro's gepind zonder medeweten van de 19-jarige. De 38-jarige maakte daarbij gebruik van een gestolen bankpas, eigendom van de 19-jarige. De politie stelde een onderzoek met als resultaat de aanhouding van de 38-jarige. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek in verzekering is gesteld. (07-007978)

Gewonde bij kop staart aanrijding

Almelo

Een 56-jarige automobiliste uit Almelo raakte op woensdag 26 september gewond bij een kop staart aanrijding op de Windmolenbroeksweg in Almelo.

Op woensdag 26 september reed een 20-jarige Enschedeër omstreeks 12.30 uur over de Windmolenbroeksweg in Almelo komende uit de richting van de Berlagelaan. Voor hem en gaande in dezelfde richting reed een 56-jarige automobiliste uit Almelo. Toen deze 56-jarige moest remmen kon de 20-jarige niet op tijd stoppen en reed de automobiliste van achter met zijn auto aan. Bij de aanrijding raakte de 56-jarige gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. (07-125808)

Tractorbestuurder beschadigt twee bestelauto's bij aanrijding

Tubbergen

Een 50-jarige tractorbestuurder uit Tubbergen heeft op woensdag 26 september bij een aanrijding op de Denekamperweg in Tubbergen twee bestelauto's beschadigd. Een bestuurder en een inzittende van een van de bestelauto's raakten gewond.

Op woensdag 26 september reed een 50-jarige man uit Tubbergen als bestuurder van een tractor omstreeks 16.00 uur over de Denekamperweg in Tubbergen. Toen hij de rotonde met de Uelserweg op wilde rijden hield hij niet voldoende rechts en raakte hij met zijn aanhanger twee tegemoetkomende bestelauto's. Een 48-jarige en een 19-jarige man uit Vriezenveen, die in de eerste bestelauto zaten, raakten gewond. Zij moesten met onbekend letsel naar het ziekenhuis in Almelo gebracht worden. De bestuurder van de tweede bestelauto bleef ongedeerd. (07-125975)

Snorfietser gewond bij eenzijdige aanrijding

Borne

Een 36-jarige snorfietser uit Borne is op donderdag 27 september in zijn woonplaats gewond geraakt bij een eenzijdige aanrijding op de Bornerbroeksestraat.

Op donderdag 27 september kreeg de politie omstreeks 00.30 uur een melding van een eenzijdige aanrijding op de Bornerbroeksestraat in Borne. Een 36-jarige bestuurder van een snorfiets uit Borne reed op de Bornerbroeksestraat komende uit de richting van Borne. In een scherpe bocht raakte hij een middengeleider, verloor de macht over het stuur en kwam vervolgens ten val. De 36-jarige raakte gewond en moest met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis in Hengelo gebracht worden. Daar werd door een gemeentearts bij de man bloed afgenomen om te controleren of hij onder invloed van alcohol op zijn snorfiets had gereden. (07-126073)


---- --