Ingezonden persbericht


Navman introduceert de nieuwe Sâ¤'Serie: een herdefinitie van satellietnavigatie in een innovatief ontwerp

Gebruiksvriendelijke en intuïtieve GPS-producten; de S-serie biedt meer dan navigatie alleen

Amsterdam, 27 september 2007 - GPSâ¤'pionier Navman lanceert vandaag de Sâ¤'Serie, een nieuwe generatie elektronische navigatiesystemen. Deze serie is ontworpen op basis van de resultaten van een grootschalig marktonderzoek. In dit onderzoek is gedurende een jaar zorgvuldig geluisterd naar zowel huidige als potentiële gebruikers die behoefte hebben aan een GPSâ¤'systeem dat meerdere functies op een praktische en intelligente manier combineert. Een geheel nieuw ontwerp van Navman's unieke productassortiment voor satellietnavigatie is het resultaat.

Er zijn meer dan 500 verbeteringen aangebracht in de producten uit het assortiment. De S-Serie is stijlvol en veilig zonder dat dit ten koste gaat van het bedieningsgemak. De vier modellen uit de Sâ¤'Serie (S30, S50, S70 en S90i) zijn ontworpen voor zowel nieuwe gebruikers die behoefte hebben aan de basisfuncties, als voor meer ervaren GPSâ¤'gebruikers die op zoek zijn naar geavanceerde functionaliteit in een overzichtelijke vorm. Tot de verbeteringen behoren een intelligente, nieuw ontworpen gebruikersinterface en een stijlvolle, lichte vormgeving. Het topmodel, de S90i, is 20% dunner dan alle andere producten in dezelfde klasse. Daarnaast biedt het 4,3â¤'inch breedbeeldscherm de scherpste weergave van alle bestaande satellietnavigatiesystemen. De favoriete functies zijn verbeterd, zoals de zoekfunctie voor POI's en de geïntegreerde realtime verkeersinformatie. Ook worden in deze grensverleggende serie geheel nieuwe ideeën geïntroduceerd, zoals een SOSâ¤'knop en een ruimtebesparende opvouwbare houder.

Een reeks andere innovatieve functies en de vernieuwde gebruikersinterface maakt de Sâ¤'Serie beter af te lezen en gemakkelijker te bedienen dan ooit tevoren. De meest recente kaartgegevens uit 2007 worden standaard meegeleverd voor optimale betrouwbaarheid en nauwkeurigheid. Het heldere, nietâ¤'reflecterende breedbeeldscherm zorgt ervoor dat de kaarten een haarscherp beeld van de route bieden en dat teksten nog duidelijker worden weergegeven.

De Sâ¤'Serie levert bovendien een essentiële bijdrage aan de veiligheid. Door de uitgebreide flitspaalgegevens worden er richtinggevoelige waarschuwingen over de locaties van flitspalen gegeven wanneer de snelheid van het voertuig de maximumsnelheid tot op 10% benadert. Daarnaast vermelden gesproken aanwijzingen de straatnamen van de te nemen afslag als men deze nadert. De functies maken deel uit van een weloverwogen nieuw ontwerp, waardoor de gebruikersinterface de eenvoudigste en handigste op de markt is. Andere slimme functies zijn de automatische dimfunctie, waarbij het scherm automatisch naar de nachtstand overschakelt wanneer het donker wordt en een keuzemenu dat aanvullende informatie toont wanneer u deze nodig heeft. Al met al is dit de meest gebruiksvriendelijke en intuïtieve serie GPSâ¤'producten die momenteel verkrijgbaar is. Navman heeft bovendien een unieke technologie aan de Sâ¤'Serie toegevoegd: een sprekend toetsenbord, dat tijdens het intoetsen elke letter en elk cijfer uitspreekt, zodat postcodes en adressen nog betrouwbaarder kunnen worden ingevoerd.

Navman gaat met de S-serie verder dan alleen pure navigatie. De unieke NavPix-technologie maakt het mogelijk om ook via afbeeldingen te navigeren. Gebruikers kunnen hun eigen NavPix-bestemmingen creëren en uitwisselen met gebruikers over de hele wereld. Via een online zoekfunctie voor afbeeldingen, gebaseerd op de technologie van Flickr, hebben gebruikers toegang tot maar liefst 23 miljoen afbeeldingen met geografische indexering. Een dergelijke afbeelding kan naar het Navman-systeem worden gedownload en vervolgens kan er met één klik direct naar de gewenste bestemming worden genavigeerd. Bovendien biedt Navman nu ook geïntegreerde Bluetooth-ondersteuning wat maximale veiligheid en comfort onderweg garandeert. De systemen uit de Sâ¤'Serie maken verbinding met de mobiele telefoon en met een druk op de knop kunnen telefoonnummers van contactpersonen of POI's worden gekozen. Dit is de veiligste manier om onderweg aan multitasking te doen en het voldoet aan alle wettelijke voorschriften. Ook de speciale SOSâ¤'knop is een onmisbare toevoeging aan het nieuwe assortiment. Dit biedt toegang tot een lijst van hulpdiensten in de omgeving (uiteenlopend van garages en tandartsen tot ziekenhuizen en politiebureaus), voor het geval er behoefte is aan dienstverlening of noodhulp. Wanneer de gewenste dienst wordt geseleceerd, kiest de Sâ¤'Serie onmiddellijk het juiste telefoonnummer of navigeert naar de betreffende locatie. Om op de hoogte te blijven van recente ontwikkelingen op de route, biedt de ingebouwde TMC Traffic-ontvanger realtime verkeersinformatie zonder dat hiervoor extra apparatuur of abonnementen nodig zijn. Deze gegevens zijn beschikbaar voor 14 landen, twee keer zoveel als voorheen. Daarnaast informeert het unieke Traffic Overview-scherm over verkeersincidenten op de geplande route. Als er obstakels in het verschiet liggen, hoeft alleen de omleidingsknop ingedrukt te worden voor een veilige omleiding.

"We zien navigatie niet meer alleen als een proces om van A naar B te komen, maar we doen er alles aan om beter te begrijpen hoe mensen met navigatieproducten willen werken. Deze markt is inmiddels uitgegroeid tot een massamarkt en daarom moeten we rekening houden met de wensen en behoeften van uiteenlopende consumenten, van beginnende gebruikers tot ervaren navigators," aldus Colin Holloway van Navman Europe. "We voegen niet zomaar nieuwe functies aan onze apparaten toe omdat de technische ontwikkelingen dit toestaan, maar we hebben ons assortiment herzien en verder ontwikkeld in lijn met wat de consument wil: overzichtelijker gepresenteerd en met meer informatie in een gebruiksvriendelijk en intelligent ontworpen pakket."

Meer informatie over de nieuwe Navman S-serie vindt u in de bijlage. De producten zijn vanaf eind september verkrijgbaar in de winkel en via het internet. Meer informatie over Navman Europe en het complete assortiment innovatieve producten vindt u op www.navman.com. Foto's, datasheets en aanvullende informatie worden beschikbaar gesteld via www.navnet.navman.com. Neem contact op met Marlous Westra (zie onder) voor informatie over de toegang tot de genoemde website.

Over Navman
Navman, een wereldwijd marktleider op het gebied van ontwerp, productie en marketing van GPS-systemen, heeft al 20 jaar ervaring met het Global Positioning System en wordt als zodanig algemeen erkend als een pionier van draagbare apparatuur voor satellietnavigatie in de auto. Navman is een van de drie grootste leveranciers van persoonlijke navigatiesystemen in Europa*, doordat het merk synoniem is met betrouwbaarheid, innovatie en eenvoud. Navman is begonnen als specialist voor scheepvaartelektronica in Nieuw-Zeeland. Inmiddels zijn de bekroonde Navman producten beschikbaar voor auto's, schepen, commerciële wagenparken en buitenactiviteiten. Navman is een internationale onderneming met vestigingen in Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië, Nederland, Denemarken, Zwitserland, Nieuw-Zeeland, Australië en Singapore. De producten van Navman worden over de hele wereld verkocht en ondersteund.


* Gegevens van GfK 2007
###