Ingezonden persbericht


Persbericht
()

Goodman haalt EUR 250 miljoen op voor Eurozone Fund of Funds

Amsterdam, 27 september 2007 - Goodman Property Investors, de investeringstak van geïntegreerde vastgoedgroep Goodman Group, heeft het afgelopen jaar meer dan EUR 250 miljoen opgehaald voor het Eurozone Fund of Funds. Het vastgoedfonds realiseerde vanaf vorig jaareinde een rendement van 9,6 procent. Hiermee is Goodman goed op weg de doelstellingen van 10 procent rendement per jaar en in totaal EUR 300 miljoen aan eigen vermogen te bereiken binnen een termijn van 12 tot 24 maanden na de oprichting in juli 2006. De eerste EUR 250 miljoen is afkomstig van 24 investeerders, voornamelijk pensioenfondsen uit het Verenigd Koninkrijk en continentaal Europa, waaronder Hampshire County Council, het pensioenfonds van de leden van het Europees Parlement en bedrijfspensioenfonds Ibstock Brick.

Het Eurozone Fund of Funds investeert momenteel in 12 op de Euro gebaseerde vastgoedfondsen die zich richten op specifieke sectoren. Dit aantal fondsen zal toenemen totdat de beoogde omvang van EUR 300 miljoen vermogen is bereikt. De portefeuille biedt een gebalanceerde verdeling van de traditionele kantoor-, retail- en industriële sectoren in combinatie met nichesectoren als woningen en parkeergarages. Karin van der Sluijs is fondsmanager van het Eurozone Fund of Funds vanuit het kantoor van Goodman in Amsterdam.

Andrew Smith, hoofd Indirecte Investeringen bij Goodman Property Investors: "Het succes van het Eurozone Fund of Funds laat zien dat steeds meer pensioenfondsen de behoefte hebben te investeren buiten de thuismarkt. Veel van hen ontdekken dat een 'fund of funds' zich bij uitstek leent voor meer diversificatie, omdat het toegang biedt tot een groot aantal gespecialiseerde fondsbeheerders die kansen weten te benutten in diverse landen en sectoren. Een van de belangrijkste kenmerken van het fonds is de sterke pijplijn aan investeringen die we hebben kunnen vastleggen voor de toekomst. Ons wereldwijde netwerk van fondsmanagers met lokale kennis en ervaring biedt beleggers de grootst mogelijke diversiteit aan investeringsmogelijkheden."

Over Goodman Property Investors
Goodman Property Investors is een geïntegreerde internationale vastgoedinvesteerder met bijna EUR 15 miljoen in beheer. Als onderdeel van de Goodman Group heeft de investeerder beschikking over wereldwijde vastgoedexpertise en gedetailleerde kennis van internationale markten. Goodman Property Investors biedt diverse investeringsproducten, waaronder directe vastgoedinvesteringen, 'pooled' fondsen en multi-managerfondsen. Het investeringsbeleid van Goodman Property Investors is gebaseerd op onderzoek en streeft ernaar in iedere fase van investeringen waarde toe te voegen.

Over Goodman
Goodman is een geïntegreerde vastgoedgroep, genoteerd aan de Australische beurs met activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië en Europa. De Goodman Group, bestaande uit Goodman International Limited en Goodman Industrial Trust, heeft een geschatte marktkapitalisatie van EUR 7,16 miljard. Hiermee is het 's werelds een na grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroep. Goodman is sinds enkele jaren actief op de Europese markt met de aankoop van vastgoedspecialisten Arlington Securities (december 2005), Eurinpro International (mei 2006), Akeler (november 2006) en Rosemound Developments (april 2007). De groep is sinds juli 2007 wereldwijd actief onder het merk Goodman.

Voor meer informatie kijk op www.goodmanpropertyinvestors.com en www.goodmanintl.com of neem contact op met

Eva Winnen
Goodman
+32 2 263 40 68
eva.winnen@goodmanintl.com

Eva Rijser
Zeno Group
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com