Gemeente Sittard-Geleen


119-27 september 2006

PERSBERICHT

Wijkplatform Munstergeleen opgericht

Sittard-Geleen, 27 september 2007 - Op woensdag 26 seeptember installeert stadsdeelwethouder Berry van Rijswijk het wijkplatform Munstergeleen. De oprichting van dit wijkplatform is één van de resultaten van een wijkanalyse die de gemeente in 2006 uitvoerde in de wijk. Tegelijk met de installatie, die om 19.30 uur plaatsvindt in café Keulen in Munstergeleen, onthult de stadsdeelwethouder het nieuwe logo van het wijkplatform. 'Het wijkplatform is een belangrijke schakel in de communicatie tussen de inwoners van de wijk en de gemeente. Zij zijn de oren en ogen van de gemeente in de wijk,' aldus stadsdeelwethouder Berry van Rijswijk.

Het wijkplatform bestaat uit tien leden en heeft als voorzitter de heer Jack Voots 'Iedereen die in Munstergeleen woont en leeft, zowel jong als oud moet zich hier thuis kunnen voelen. Wij willen als platform ons steentje hieraan bijdragen.' De leden zijn afkomstig van onder andere Gemeenschapshuis 't Trefpunt, buurtvereniging Haagstraat, Gilde Mot, Stichting Pater Karel, Buurt rondom Brede School, Huurderbelangenvereniging en wijktoezichthouder, IVN en de Stichting Wonen Zorg en Welzijn. Door deze brede vertegenwoordiging wordt verwacht dat het wijkplatform een breed draagvlak heeft onder de inwoners van de wijk.

De plannen van het wijkplatform voor het eerstvolgende jaar zijn onder andere de geplande wijkschouw in november, het ontwikkelen van ruimte en activiteiten samen met de jeugd van Munstergeleen. Aandacht is er verder voor de verkeerssituatie rondom de nieuwe Brede School, zorgwoningen en het ontwikkelen van een toekomstvisie voor Munstergeleen,

Het wijkplatform is per post te bereiken via: het Wijkservicepunt, Peterstraat 20a en per e-mail via wijkplatformmunstergeleen@planet.nl.


---




Gemeente Sittard-Geleen